Папа Римський назвав росіян «братами» і закликав Кремль повернутися до зернової угоди

Фото: vestikavkaza.ru | Папа Римський закликав РФ повернутися до зернової угоди

Понтифік назвав зерно “даром Божим” і наголосив, що Росія має відкликати свій вихід із “зернової угоди”, аби врожай міг безпечно транспортуватися через Чорне море.

Related video

У неділю, 30 липня, у своєму зверненні до вірян Папа Римський Франциск закликав Росію переглянути своє рішення про відмову від Чорноморської зернової ініціативи і не перешкоджати Україні експортувати зерно зі своїх морських портів. Про це пише видання Vatican News.

“Я звертаюся до моїх братів, до влади Російської Федерації, щоб Чорноморська ініціатива була відновлена і зерно могло безпечно транспортуватися”, — зазначив Франциск.

Папа Римський закликав вірян, звертаючись до людей на площі Святого Петра, продовжувати молитися “за мученицьку Україну, де війна знищує все, навіть зерно”. І назвав це “важким образом Бога”.

Лідер усіх католиків сказав, що “крик мільйонів братів і сестер, які страждають від голоду, піднімається до неба”.

Нагадаємо, що минулого тижня Папа Франциск закликав молитися за мир в Україні, згадавши нічний ракетний удар Росії по Одесі.

Нагадаємо, 27 липня повідомлялося, що в ООН відповіли Путіну на пропозицію про “безкоштовне” зерно для країн Африки замість українського експорту. Антоніу Гутерріш переконаний, що вихід із зернової угоди в будь-якому разі торкнеться всіх. Це призведе щонайменше до підвищення цін на продовольство у світі.

26 липня ЗМІ повідомили, що Китай готовий купувати крадене українське зерно за безцінь у Росії. Пекін керується не лише власною вигодою, а й планує діяти в інтересах економіки Кремля.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *