Передвиборча кампанія до Європарламенту — Угорщина виступає проти Брюсселя

Фото: Скриншот | Угорщина розпочала рекламну кампанію проти Брюсселя

За словами прем’єр-міністра країни, Будапешт “повинен сказати ні нинішній європейській моделі”. Рекламні щити з Урсулою фон дер Ляєн присвячені кампанії з виборів до Європарламенту.

Related video

Правляча партія Угорщини “Фідес” у понеділок розмістила по всій країні рекламні щити, що ганьблять голову Європейської комісії. Урсулу фон дер Ляєн уперше зробили особистою мішенню в рекламній кампанії, аналогічній до тієї, що 2019 року була спрямована проти її попередника, що спричинило негативну реакцію в Брюсселі. Про це пише агентство Reuters.

На рекламних щитах, встановлених з приводу початку кампанії з виборів до Європейського парламенту в червні наступного року, Урсула фон дер Ляєн зображена поряд з Олександром Соросом. Син ліберального фінансиста угорського походження Джорджа Сороса є постійною мішенню для нападок з боку партії “Фідес”, очолюваної прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Слоган на рекламних плакатах свідчить: “Давайте не будемо танцювати під їхню дудку”.

Потрібно зазначити, що Сорос — єврей, що дає привід деяким критикам розглядати центральну роль, яку він відіграє в пропаганді “Фідес”, як свідчення антисемітизму в партії. “Фідес” ці звинувачення категорично заперечує.

Подібні рекламні щити, що зображують попередника Фон дер Ляєн Жан-Клода Юнкера поруч із Соросом-старшим, спричинили докір з боку Брюсселя 2019 року. Тоді “Фідес” видалила скандальні агітаційні плакати тільки після того, як їй пригрозили виключенням із фракції Європейської народної партії (ЄНП) у Європарламенті.

За два роки, 3 березня 2021 року, партія “Фідес” самостійно ухвалила рішення вийти із фракції ЄНП.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, уряд якого намагається розблокувати фінансування з фондів ЄС, призупинене Брюсселем через політику “Фідес”, заявив у суботу, що Угорщина “повинна сказати “ні” нинішній європейській моделі, побудованій у Брюсселі”.

Очікується, що Угорщина буде в центрі уваги наступного саміту ЄС у середині грудня. Приводом стали її дружні відносини з Росією і протидія планам щодо вступу України до Євросоюзу.

Нагадаємо, Угорщина зажадала перегляду політики щодо вступу України до ЄС. За словами угорського міністра у справах ЄС Яноша Боки, до “стратегічних обговорень” Будапешт не підтримає жодних рішень, які б сприяли вступу України.

Раніше Фокус писав, що Орбан поскаржився на становище угорської мови на Закарпатті. На думку глави уряду, в Україні триває “християнсько-громадянська війна” і водночас Київ нібито утискає права етнічних угорців навіть під час конфлікту.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *