Переговори щодо війни — РФ намагається маніпулювати розмовою Лекорню з Шойгу

Фото: Відкриті джерела | Президент Франції Емманюель Макрон

Париж стверджує, що міністри оборони Франції та РФ говорили виключно про спільну боротьбу з тероризмом, тоді як Кремль заявив, що розмова також стосувалася переговорів щодо України.

Related video

Між Парижем і Москвою виникли розбіжності з приводу нещодавньої розмови між міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню і міністром оборони Російської Федерації Сергієм Шойгу. Про це пише Politico.

У виданні зазначили, що “суперечливі підсумки” короткого телефонного дзвінка стали “дипломатичним головним болем” для Франції. Париж стверджує, що міністри говорили виключно про спільну боротьбу з тероризмом, у той час, як у Кремлі кажуть, що також йшлося про можливі переговори про війну в Україні.

Важливо Макрон не сумнівається, що Росія використовує Олімпіаду-2024 у своїх цілях

Журналісти також вказали на те, що після розмови Лекорню з Шойгу в Москві натякнули на нібито причетність французьких спецслужб до теракту в підмосковному концертному залі “Крокус Сіті Хол”.

Повідомляється, що президент Франції Еммануель Макрон розкритикував заяви російської сторони, назвавши їх “химерними та загрозливими коментарями”.

У Міністерстві збройних сил Франції підкреслили, що під час розмови Лекорню закликав РФ припинити “маніпулювання” тим, що сталося в “Крокусі”, а також повідомив Шойгу, що Париж не має жодної інформації, яка б вказувала на причетність до теракту України.

Згідно із заявою французької сторони, Лекорню також закликав Шойгу розширити обмін інформацією щодо боротьби з тероризмом між Парижем і Москвою. Зі свого боку ексміністр оборони Франції і нинішній посол у Лівані Жан-Ів Ле Дріан звинуватив РФ у “непроникному і нетерпимому” використанні Росією цього заклику.

“Це крайня маніпуляція. Ми стикаємося з тотальною маніпуляцією і, на жаль, з використанням тероризму в пропагандистських цілях”, — заявив дипломат.

Нагадаємо, 3 квітня в Міноборони РФ заявили, що під час розмови з головою французького оборонного відомства Шойгу нібито наголосив на “готовності до діалогу щодо України”. За його словами, вихідні положення переговорів могли б ґрунтуватися на “Стамбульській мирній ініціативі”.

Раніше, 25 березня, Макрон прокоментував теракт у “Крокусі”. Він закликав до “продовження ефективних заходів проти цих груп, які планують напади в декількох країнах”, обіцяючи “зміцнити співпрацю” з Росією в цьому питанні.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *