Олімпіада-2024 — Макрон не сумнівається в загрозах безпеці ігор з боку Москви

Фото: РИА Новости | Президент Франції Емманюель Макрон

За словами глави МЗС Франції, вони домагатимуться від європейської спільноти санкцій щодо тих, хто стоїть за поширенням російської дезінформаційної кампанії.

Related video

Президент Франції Емманюель Макрон, відкриваючи в четвер, 4 квітня, в межах Олімпійських ігор-2024 у Парижі новий водний центр, заявив, що не сумнівається в тому, що Кремль використовує паризьку Олімпіаду у своїх цілях. Про це пише The Guardian.

Саме так лідер Франції відповів на запитання журналіста про те, чи може загрожувати щось французькій Олімпіаді з боку Москви.

“У мене немає жодних сумнівів, зокрема в інформаційному плані”, — підкреслив Макрон.

Як вважає видання, таким коментарем Макрон, який нещодавно зайняв жорсткішу позицію щодо російсько-української війни, визнав можливі загрози безпеці спортивного свята з боку зовнішніх сил. Йшлося не тільки про війну Росії в Україні, воєнне протистояння Ізраїлю і ХАМАСу в Газі, активність Ісламської держави тощо, а й про насичення Європи агентурною мережею російських спецслужб, яку нещодавно було викрито. Усе це досить суттєво ускладнює зусилля із гарантування безпеки Олімпійських ігор-2024.

Позиція Франції щодо агресії Росії

Президент країни наголосив, що нинішні Олімпійські ігри відбуватимуться на тлі складних, часом трагічних подій у світі. Особливо, як вказують французькі спецслужби, це стосується дезінформаційної кампанії, розгорнутої в Європі російською владою, щодо якої Франція зайняла досить непохитну позицію.

Як заявив днями міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурн, вони в інституціях Євросоюзу продовжать домагатися накладення санкцій на Росію за поширення фейкової інформації та явної неправди після посилення риторики французького президента в питаннях російської агресії та про заяви Макрона щодо введення військ європейських країн в Україну.

“Москва має бути переможена, хоча він (Макрон. — Ред.) ясно дав зрозуміти, що Франція не має наміру розпалювати воєнні дії проти Росії”, — констатує видання.

Важливо Франція готує приблизно 1500 солдатів для відправки в Україну, — МЗС РФ

Нагадаємо, що Фокус писав про те, як президент Володимир Зеленський подякував президенту Макрону і Франції за підтримку України.

Водночас у Москві попередили, що такі заяви можуть свідчити про неминучість воєнного конфлікту між Росією і країнами НАТО.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *