Понад тисячу українських біженців виселяють з орендованих будинків у Німеччині: у чому причина

Фото: УНІАН | Українські біженці, ілюстративне фото

За словами журналістів, українські біженці мають особливий правовий статус. У них є право винаймати житло самостійно, тоді як у біженців з інших країн такого права немає.

Related video

У середині травня понад 1000 українських біженців у Німеччині отримали письмові прохання звільнити орендовані для них квартири до 15 червня. Про це пише видання Tagesspiegel.

Повідомляється, що в Саксонії багатьох українських біженців розмістили у квартирах, які призначені для осіб, що підпадають під дію Закону про пільги для осіб, які шукають притулку.

За словами окружного адміністратора Ріко Антона, українські біженці мають особливий правовий статус. Вони “є одержувачами допомоги громадян і заохочуються до пошуку квартири на вільному ринку житла”.

У матеріалі йдеться про те, що фактично з 1 червня 2022 року біженці з України отримували регулярні соціальні виплати згідно з Кодексом соціального страхування, а не згідно із Законом про допомогу особам, які шукають притулку. Зазначається, що українці від самого початку були проінформовані про свій тимчасовий статус.

Як розповів Антона, квартири гостро потрібні біженцям з інших країн, яким за законом заборонено знімати власне житло.

При цьому, як ідеться в матеріалі, місцева влада робить спроби змінити статус квартир, щоб українські біженці самі могли стати орендарями і залишитися у звичній обстановці. Принаймні, в деяких випадках це можливо.

Раніше повідомлялося, що біженці в Ірландії змушені жити в наметах. За даними ірландського уряду, станом на 14 травня 1 780 чоловіків офіційно залишалися без житла. Згідно з угодою, що діє по всьому ЄС, українцям не потрібно заздалегідь подавати прохання, щоб отримати притулок.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *