Повісили портрет: культ особи Кім Чен Ина вийшов на новий рівень

Фото: KCTV | Портрети Кім Чен Ина та його попередників

Уперше власний офіційний портрет північнокорейський диктатор продемонстрував на відкритті школи партійних кадрів. Раніше обов’язковими були лише портрети Кім Ір Сена та Кім Чен Іра.

Related video

Кім Чен Ин виставив портрет поруч із портретами свого батька і діда в рамках посилення культу особи. Сталося це без особливих церемоній. Просто журналісти звернули увагу на фоторепортаж з відкриття Центральної школи підготовки кадрів Трудової партії Кореї (ТПК). На знімках лідер КНДР сидить у класі, а над дошкою, де раніше висіли тільки портрети його батька і діда: Кім Чен Іра і Кім Ір Сена, — тепер з’явився і його власний портрет. Про це пише NK News.

Раніше великий портрет Кім Чен Ин з’явився на фасаді будівлі. А північнокорейські ЗМІ повідомили, що тепер по всій країні малюватимуть фрески з його зображенням, а художникам дали офіційний дозвіл писати портрети Кіма-молодшого.

Портрети Кім Чен Ина та його попередників Фото: KCTV

Новий портрет великий портрет Ина був виставлений на фасаді, а навпроти красувалися портрети Маркса і Леніна.

Гасло над портретами Кіма свідчило: “Давайте віддано захистимо Великого товариша Кім Чен Ина ціною свого життя, а також політично та ідеологічно!”.

Портрети Кім Чен Ина та його попередників Фото: KCTV

Репортаж про відкриття школи партійних кадрів свідчив, що місце для будівництва було вибрано особисто “товаришем Ином” і розташоване поруч із Кимсусанським Палацом Сонця, де в скляних футлярах покояться тіла колишніх лідерів. Зроблено це було для того, щоб його попередники “могли чути кожне слово навіть студентів, які перешіптуються, в кампусі”.

Будівництво розпочалося в березні 2023 року після того, як робітники знесли велику авіабазу, побудовану лише кілька років тому.

У своєму виступі на заході у вівторок Кім назвав школу “племінною фермою” для підготовки “кістяка партії” і найважливішою установою для підготовки до “постійного” правління ТПК над Північною Кореєю. Чотири роки тому він звільнив усе попереднє керівництво школи, звинувативши їх у бюрократизмі.

Поява портрета Кім Чен Ина поруч із портретами його батька і діла — це продовження сімейної традиції правлячого КНДР клану.

Міністерство об’єднання Південної Кореї заявило в середу, що “показ портретів усіх трьох Кімів поруч один з одним є безпрецедентним” і що це, схоже, є частиною “нещодавніх вихвалянь державних ЗМІ революційною ідеологією Кім Чен Ина та його статусом, як ідеологічного лідера”.

Портрет Кім Чен Ина, який зараз виставлено в партійній школі, — це той самий портрет, який показано наприкінці нової пропагандистської пісні та музичного відео, що закликають вихваляти його.

Цей портрет також був помічений на виставках на великих заходах і вперше з’явився на першій шпальті газети “Нодон синмун” у квітні 2019 року. Потім він красувався на заходах під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна в Пхеньян.

Портрети Кім Чен Ина і Сі Цзіньпіня Фото: KCTV

Тим часом, згідно з супутниковими знімками, великі статуї колишніх лідерів на пагорбі Мансуде в Пхеньяні з кінця квітня були зачинені, що вказує на те, що ведеться якийсь ремонт або, можливо, навіть нове будівництво. Тож не виключено, що поруч з’явиться і статуя самого Кім Чен Ина.

Нагадаємо, на початку травня помер Кім Кі Нам, колишній керівник комітету пропаганди Північної Кореї. Саме він створив культ особистості, який оточував Кім Ір Сена, його сина, а тепер і його онука Кім Чен Ина.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *