Прискорити перемогу України: Макрон зустрінеться із саудівським принцем, щоб той вплинув на РФ, — ЗМІ

Фото: Flickr | Еммануель Макрон

За словами журналістів, президент Франції попросить принца Саудівської Аравії натиснути на Росію, щоб Кремль зважився на деескалацію.

Related video

Президент Франції Еммануель Макрон приймає 16 червня наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана для переговорів, присвячених Близькому Сходу та війні в Україні. Про це пише видання Politico із посиланням на свої джерела.

Повідомляється, що французький політик наполягатиме на тому, щоб саудівський принц використав свій вплив на Росію. Так, Салман проведе цілий тиждень у Парижі. Передбачається, що він візьме участь у підписанні нового глобального фінансового пакту.

Видання пише, що Макрон та Салман раніше вже зустрічалися у липні минулого року. Раніше Саудівська Аравія займала неоднозначну позицію щодо російського вторгнення в Україну. Так, країна голосувала за резолюції ООН, які засуджували дії РФ, проте відмовилася збільшити видобуток нафти, як того просили Сполучені Штати. Це могло б негативно вплинути на доходи Кремля від продажу нафти.

Неназваний чиновник Єлисейського палацу сказав журналістам, що Франція хоче, щоб Саудівська Аравія допомогла прискорити перемогу України у війні.

“На підставі розмов ми знаємо, що вони поділяють це бачення”, — сказало джерело.

Повідомляється, що переговори між Макроном та Салманом також будуть присвячені поновленню відносин між Саудівською Аравією та Іраном та тому, як вони можуть допомогти вирішити напруженість у Лівані.

Нагадаємо, що 12 червня Макрон говорив, що контрнаступ України триватиме кілька місяців. Президент Франції наголосив на “перевазі” українського військового командування в плані тактики та організованості. За його словами, контрнаступальна операція ЗСУ планувалася досить довго, а Франція почала постачати Києву більше зброї, снарядів та бронетехніки.

Також 1 червня Зеленський та Макрон підтвердили домовленість про протидію РФ. Президенти висловили готовність розробити рамкові умови для початку підготовки українських пілотів бойових літаків та посилити повітряні сили ЗС України.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *