«Провальні рішення»: в Угорщині натякають, що ЄС не варто обговорювати 12-й пакет санкцій проти РФ

Фото: Hungary Today | В Угорщині натякнули, що не варто обговорювати 12-й пакет антиросійських санкцій

За словами угорського міністра закордонних справ Петера Сіярто, перед ухваленням нових обмежень проти Москви необхідно провести “чесний аналіз” наслідків попередніх пакетів.

Related video

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто виступив із заявою, що Євросоюзу слід утриматися від обговорення 12-го пакета санкцій щодо Росії доти, доки не буде проведено аналіз наслідків попередніх заходів. Про це він повідомив у своєму Facebook.

“У той час як співпраця між Сходом і Заходом, що давно стала надійною основою європейського зростання, продовжує обриватися, ми обговорюємо вже 12-й пакет санкцій, не провівши чесного аналізу наслідків 11 пакетів, які вже були ухвалені”, — написав він.

За його словами, “провальні рішення в Брюсселі” останніми роками призвели до того, що європейська конкурентоспроможність “досягла найнижчого рівня”.

Сіярто також додав, що в Брюсселі він “вестиме боротьбу” за підвищення конкурентоспроможності Європи та збереження співпраці між Сходом і Заходом.

Пост Петера Сіярто

Нагадаємо, що керівник уряду Угорщини Віктор Орбан 26 листопада заявив, що Україна не здатна перемогти РФ на полі бою. Як вважає політик, на початку стратегія Заходу полягала у фінансуванні українців, щоб вони змогли завдати ураження окупантам. Однак зараз, за його словами, стало очевидно, що Москва “не програє”.

Орбан погрожує заблокувати політику ЄС щодо допомоги Україні. За словами прем’єр-міністра Віктора Орбана, рішення щодо фінансування України та запровадження додаткових санкційних механізмів проти Росії слід відкласти до проведення “стратегічної дискусії”.

22 листопада агентство Bloomberg повідомило, що Орбан запропонував саджати до в’язниці опонентів. На думку журналістів, за 13 років перебування при владі прем’єр Угорщини створив найпотужнішу пропагандистську машину в Європі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *