Республіканець-трампіст Майк Джонсон став новим Спікером Конгресу

Фото: X (Twitter) | Майк Джонсон

Майк Джонсон — ультраправий консервативний конгресмен, активний прихильник експрезидента США Дональда Трампа. Він також домагався скасування результатів виборів 2020 року

Related video

Сенатор-республіканець від штату Луїзіана Майк Джонсон став новим спікером Конгресу США після внутрішньопартійних суперечок, які тривали кілька тижнів у Палаті представників. Про це повідомляє CNN.

Джонсон — ультраправий консервативний конгресмен, активний прихильник колишнього президента США Дональда Трампа, він також був ключовою фігурою в Конгресі та намагався домогтися скасування результатів виборів 2020 року.

Уперше обрався до Палати представників у 2016 році; зараз обіймає посаду голови Республіканської конференції Палати представників.

Джонсон представляє один із найбідніших і дуже прореспубліканських штатів США. Він адвокат, що спеціалізується на конституційному праві.

7 листопада 2020 року, після того, як за результатами голосування президентом США обрали Джо Байдена Джонсон написав у X (раніше Twitter): “Я щойно зателефонував Президенту Трампу і сказав: “Тримайтеся і продовжуйте боротьбу, сер! Країна залежить від Вашої рішучості. Ми повинні повною мірою скористатися всіма доступними юридичними засобами, щоб відновити й повернути віру американців у нашу виборчу систему”.

Дональд Трамп привітав нового спікера Конгресу

“Вітаю республіканця Майка Джонсона. Він буде великим спікером. Повернемо Америці колишню велич”, — написав Трамп у соцмережі Truth Social.

Пост Трампа Майк Джонсон: допомога Україні

У минулому Джонсон демонстрував, що не на всі 100% підтримує виділення допомоги Україні, однак, судячи з усього, Ізраїль у протистоянні ХАМАС він підтримує цілком.

У лютому 2022 року, на початку повномасштабного вторгнення, з його боку прозвучали гучні слова підтримки Україні. Він закликав до введення масштабних санкцій щодо “економічних інтересів Росії”, виключення РФ із глобальної комерції та міжнародних інституцій.

“Молитви американців — про український народ”, — писав Джонсон у X.

У квітні 2022 року він голосував за законопроєкт про ленд-ліз для України. Але останнім часом висловлювався скептично щодо подальшої фінансової допомоги Києву. Голосував проти двох різних законопроєктів — про допомогу Україні у 2022 році та ще проти одного законопроєкту минулого місяця.

Він звернув увагу на те, що американці витратили понад 100 млрд доларів на Україну за останній рік. І вимагає звітності від київського уряду щодо того, на що пішла “ця величезна сума ресурсів платників податків”.

Нагадаємо, що 25 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав три основні завдання промисловості НАТО, серед іншого, це і підтримка України.

Також повідомлялося, що 21 жовтня посол України в США Оксана Маркарова розповіла про те, чи очікуються нові постачання ракет ATACMS.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *