«Серйозні проблеми»: використання Маском Starlink порушує нацбезпеку США, — Bloomberg

Використання Маском Starlink порушує нацбезпеку США

За даними Вашингтона, комітет американського Сенату розгляне це питання в ширшому обсязі, зокрема, про “величезну роль, яку пан Маск і його компанія взяли на себе”.

Related video

Комітет американського Сенату зі збройних сил, який проводить розслідування щодо обмежень, запроваджених Ілоном Маском на роботу супутникового інтернету Starlink поблизу Криму, окупованого російськими військами, з метою запобігання можливій агресії в Україні, виявив серйозні проблеми, що стосуються забезпечення національної безпеки. Про це пише Bloomberg.

Голова комітету Джек Рід заявив, що інформація про використання Starlink виявила “серйозні проблеми у сфері забезпечення національної безпеки”, та підкреслив, що комітет активно розглядає це питання.

Рід також повідомив, що комітет розгляне це питання в ширшому обсязі, зокрема, про “величезну роль, яку пан Маск і його компанія взяли на себе”.

“Ні Ілон Маск, ні будь-який приватний громадянин не можуть мати останнє слово, коли йдеться про національну безпеку США”, — сказав Рід.

Інші сенатори-демократи в комітеті вимагають від Міністерства оборони відповідей, чому саме Ілон Маск, а не чиновник уряду США вирішував, коли Україна може використовувати супутникову мережу.

Ілон Маск і операція ГУР у Криму

За кілька днів до виходу книги-біографії Ілона Маска стало відомо про його можливу причетність до зникнення сигналу супутників Starlink біля Криму в перші місяці вторгнення РФ в Україну. Повідомлялося, що він це зробив нібито через страх початку ядерної війни на кшталт “Перл Гарбора”.

Це вплинуло на спецоперацію ГУР Міноборони України. Українська розвідка намагалася пошкодити військові кораблі ЧФ РФ у бухті окупованого півострова. Спеціальні морські дрони втратили керування та не дійшли до цілі.

У ГУР прямо не підтвердили, що операція була зірвана саме через відсутність сигналу. Зі свого боку, Ілон Маск заявив, що він зв’язок над Кримом не вимикав, бо “просто його не вмикав”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *