«Щоб зміцнити систему оборони»: Йорданія попросила США розмістити системи Patriot, — ЗМІ

Фото: Getty Images | Ілюстративне фото

За інформацією журналістів, Йорданія дедалі більше занепокоєна щодо того, що ситуація в Секторі Гази може перерости в ширший конфлікт.

Related video

Вірний союзник США Йорданія попросила Вашингтон розгорнути системи протиповітряної оборони Patriot, щоб зміцнити оборону кордонів під час загострення регіональної напруженості й конфлікту. Про це 29 жовтня заявив представник армії Йорданського Хашимітського Королівства генерал Мустафа Хіярі, повідомляє Reuters.

“Ми попросили американську сторону допомогти зміцнити нашу систему оборони за допомогою зенітно-ракетних комплексів Patriot”, — сказав бригадний генерал Хіярі.

Американські ракети Patriot були розміщені в королівстві 2013 року після повстання в сусідній Сирії. У Йорданії побоювалися, що громадянська війна може перерости й розпалити регіональний конфлікт.

Королівство також запросило додаткову допомогу для боротьби з БПЛА, які використовували в боротьбі з наркотиками вздовж кордону з Сирією.

“Дрони стали загрозою на всіх наших фронтах”, — заявив Мустафа Хіярі.

За інформацією журналістів, Йорданія дедалі більше занепокоєна щодо того, що бомбардування Гази Ізраїлем після смертельного нападу на Ізраїль із боку ХАМАСу з анклаву 7 жовтня можуть також перерости в ширший конфлікт, заявили офіційні особи.

Patriot, що вважається однією з найпередовіших систем ППО США, зазвичай перебуває в дефіциті, і за нього змагаються союзники по всьому світу. Також Хіярі спростував повідомлення про те, що Пентагон використовував свої бази для перевезення частини обладнання та зброї зі своїх складів в Ізраїль, щоб зміцнити його оборону у війні в Секторі Гази.

Нагадаємо, 30 жовтня Фокус писав про те, як війна в Ізраїлі ускладнює відносини України з арабським світом. Офіційний Київ впевнено підтримує ЦАХАЛ в ізраїльсько-палестинській війні та в перспективі може визнати ХАМАС терористичною організацією.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *