Шторм Бабет призвів до серйозних руйнувань у Європі

Фото: phys.org | Рівень води в деяких містах сягнув позначки, яка зазвичай спостерігається раз на століття

У вихідні шторм “Бабет” спричинив значні повені та руйнування інфраструктури в Данії, Норвегії та Великій Британії.

Related video

Унаслідок шторму, що обрушився, три людини загинули в Шотландії та Англії. Також унаслідок затоплення будинків паводками виявилися замкненими сім’ї. На півночі Німеччини внаслідок падіння дерева на автомобіль загинула жінка, пише Phys.org.

Коли “Бабет” досяг Скандинавії, у містах на півдні Данії спостерігався значний підйом рівня води, що призвело до вимкнення електрики в постраждалих будинках. За даними данської метеорологічної служби DMI, рівень води в деяких із цих міст досяг позначки, яка зазвичай спостерігається раз на століття. Мартін Вендельбо з Данського агентства з управління надзвичайними ситуаціями повідомив, що наразі ведуться роботи з відведення води з цих районів, особливо з південної Ютландії. Зокрема, через наслідки урагану з труднощами зіткнулися риболовецькі судна в Родвізі.

На півдні Норвегії внаслідок шторму близько 20 тис. жителів залишилися без електрики після пошкодження вітром будівель і енергетичної інфраструктури. Однак, судячи з повідомлень, ситуація починає стабілізуватися.

У Великій Британії лондонський вокзал “Кінгс-Крос” у суботу тимчасово припинив роботу через вплив урагану на розклад поїздів. Аеропорт “Лідс Бредфорд”, що закрився в п’ятницю через вітер, відновив роботу до ранку суботи. Агентство з охорони довкілля Великої Британії оголосило попередження про серйозні повені в районі річки Дервент у Дербі та зазначило потенційну небезпеку повеней в інших районах. Близько 400 будинків у Честерфілді постраждали від повені, внаслідок чого жителі не можуть вирішити питання з житлом. Шотландський округ Ангус оплакує загибель двох жителів, у зв’язку з чим перший міністр Хумза Юсаф закликав до обережності.

Балтійський регіон Німеччини також відчув на собі гнів урагану, що призвело до евакуації людей і значної повені, особливо в місті Фленсбург, де рівень води досяг рекордної позначки. До кінця суботи ситуація в постраждалих регіонах, схоже, пішла на поправку.

Раніше Фокус писав про зафіксований зсередини ураган “Лі”. Після перегляду цього відео вам, найімовірніше, не захочеться опинитися поруч із таким ураганом.

Також Фокус писав про те, як потужні урагани впливають на життя тварин в океані. Наслідки штормів на суші добре видно, проте вони також істотно впливають і на мешканців морів — як саме, розповіли вчені.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *