Справа проти Галлямова – в РФ заочно арештували ексспічрайтера Путіна

Фото: RFE/RL | В РФ заочно арештували ексспічрайтера Путіна

Приводом для провадження проти Галлямова виявилося його інтерв’ю, де він говорив щодо “знищення населених пунктів і вбивства цивільного населення в Бучі та Краматорську”.

Related video

Політолога Аббаса Галлямова, колишнього спічрайтера очільника Кремля Володимира Путіна, заочно заарештували в Росії. Про це повідомили в пресслужбі суду.

У повідомленні йдеться проте, що Басманний районний суд міста Москви розглянув клопотання слідчих щодо обрання запобіжного заходу.

Важливо Актора із серіалу "Глухар" Кирила Канахіна в РФ заочно засудили до довічного терміну

Його звинуватили в публічному поширенні свідомо неправдивої інформації стосовно використання Збройних сил Російської Федерації. Суд обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту строком на 2 місяці. Термін обчислюватиметься з моменту його затримання на території Російської Федерації або з моменту екстрадиції на територію РФ.

Приводом для провадження проти Галлямова, як повідомляє “Настоящее время”, виявилося його інтерв’ю від дев’ятого квітня 2022 року ютуб-каналу “Гроші” (спецпроєкт українського телеканалу “1+1”). Під час розмови він говорив стосовно “знищення населених пунктів і вбивства цивільного населення в Бучі та Краматорську”.

У коментарі для видання “Можем объяснить” він припустив, що МВС оголосило його в розшук у проваджені щодо “фейків”, які стосувалися армії РФ. За його словами, він не отримував жодних повісток та інформації стосовно порушеного щодо нього кримінального провадження від російських силовиків.

Нагадаємо, 4 березня стало відомо, хто з ув’язнених може поповнити лави ЗСУ за ініціативою Мін’юсту. У відомстві пропонують мобілізувати людей, засуджених за корупцію.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *