США можуть конфіскувати яхту російського олігарха Керімова — подробиці

Фото: Yacht Charter Fleet | У США хочуть конфіскувати яхту російського олігарха Сулеймана Керімова

За інформацією американського Мін’юсту, вартість супер’яхти Amadea перевищує 300 мільйонів доларів. Бізнесмен придбав її ще 2021 року і регулярно використовував разом із сім’єю.

Related video

У Сполучених Штатах Америки намагаються домогтися конфіскації яхти російського олігарха Сулеймана Керімова, який перебуває під міжнародними санкціями. Про це йдеться в повідомленні американського Міністерства юстиції 23 жовтня.

Зазначається, що прокуратура Нью-Йорка подала позов стосовно того, щоб конфіскувати 106-метрову супер’яхту Amadea. Її вартість перевищує 300 мільйонів доларів.

Слідство зазначає, що купівлю яхти було здійснено ще 2021 року за допомогою підставних осіб, адже сам Сулейман Керімов потрапив до санкційного списку ще 2014 року через причетність до агресії, яку розпочала Російська Федерація.

У США хочуть конфіскувати яхту російського олігарха Сулеймана Керімова Фото: The Fiji Times

“З жовтня 2021 року до конфіскації яхти владою Фіджі у квітні 2022 року Керімов і члени його сім’ї неодноразово подорожували на борту Amadea, планували масштабний ремонт Amadea, складали довгострокові плани за розкладом рейсів Amadea, а також узяли на себе всі зобов’язання та відповідальність за утримання Amadea і поточні витрати”, — ідеться в повідомленні Міністерства юстиції США.

Адвокати власника Amadea, компанії Millemarin Investments, раніше повідомили суду на Фіджі, що яхта нібито не є власністю російського олігарха Сулеймана Керімова, а належить Едуарду Худайнатову, до якого не були застосовані санкційні обмеження.

Нагадаємо, 30 листопада 2022 року повідомлялося, що дочку російського олігарха Керімова підозрюють у незаконному придбанні чотирьох вілл на Лазурному Березі. Підрозділ паризької прокуратури вважає, що Гульнара Керімова купила нерухомість у “бехті мільярдерів” на мисі Антіб.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *