В Узбекистані поліція влаштувала цілу спецоперацію, щоб зняти прапор України з балкону (фото)

Фото: gazeta.uz | Правоохоронцям Узбекистану не сподобався прапор України на балконі місцевого жителя

Спочатку співробітники МНС намагалися зняти прапор за допомогою пожежної драбини, але її довжини не вистачило. Довелося викликати кран.

Related video

Мешканець Ташкента Реджеп Латіпов вирішив вивісити прапор України на балконі своєї квартири. Однак за його відсутності правоохоронці за допомогою крана піднялися на 8-й поверх і зняли прапор, який висів там уже понад рік. Власник квартири має намір звернутися до органів внутрішніх справ щодо порушення недоторканності житла. Про це 7 червня пише “Газета.uz”

Подія трапилася вдень 24 травня в житловому комплексі “Новомосковська” компанії Golden House у Мірзо-Улугбекському районі Ташкента. Реджеп надіслав журналістам фотографії, на яких видно, як двоє людей у цивільному за допомогою підіймального крана пожежної машини підійматися на балкон квартири на 8-му поверсі та знімають прапор України. На іншому знімку можна помітити співробітника у камуфляжній формі, який спостерігає за процесом.

Фото: gazeta.uz

Фото: gazeta.uz

Реджеп Латіпов повідомив, що зараз він перебуває з дружиною на відпочинку в Туреччині, відповідно, у його квартирі нікого немає. За його словами, 24 травня з ним зв’язався чоловік, який представився співробітником карного розшуку відділу внутрішніх справ Мірзо-Улугбецького району.

“Він представився як Мурад, майор карного розшуку. Він уточнив мою особу та запитав, чи я громадянин України. Я поцікавився про причину таких запитань. Після цього він запитав: “Може, ваша дружина українка?” Я відповів, що ні. Потім він запитав, чи народилася вона там, знову ж таки відповів, що ні, вона народилася тут. Наше листування відбувалося через Telegram. Загалом суть така, що до них надійшов запит або заява про те, що на моєму балконі висить прапор України”, — розповів він.

Власник квартири повідомив, що прапор був усередині балкона, який розташований у внутрішній частині двору, а не з видом на вулицю. Співробітник органів внутрішніх справ запитав, чому молодик вивісив український прапор, на що той відповів, що це його особиста справа.

“Він довго намагався встановити зв’язки з Україною… Після цього я написав повідомлення в нашому внутрішньобудинковому чаті про донос і попросив мешканців, які скаржилися, звернутися до мене особисто. Тим більше, що прапор висів уже 1,5 року, з березня 2022 року. Потім жителі повідомили, що до нашого будинку під’їхали 3-4 машини правоохоронних органів, де було близько 8-10 осіб у формі, які спостерігали за моїм вікном”, — заявив Реджеп Латіпов.

За його словами, спочатку до будинку приїхала пожежна машина, проте забракло довжини драбини, щоб піднятися на 8-й поверх. За 2-3 години приїхав автомобіль МНС із краном.

“Коли приїхала машина, представник ТВЖ [товариство власників житла] зателефонував мені та повідомив, що співробітники планують зняти прапор. Я запитав у нього, що відбувається. Він сказав: “Ми повинні зняти прапор”. Я запитав: “Чому, на підставі чого?” Він відповів: “Нам було надано відповідну вказівку, ми діємо за наказом”. Я попросив надіслати фотографію наказу через Telegram. Якщо це законно, у мене немає питань. Вони обіцяли відправити, але так і не зробили”, — заявив чоловік

Реджеп Латіпов зазначив, що народився в місті Чернівці в Україні, коли його батько проходив там військову службу. Через три місяці родина переїхала в Ташкент.

“Я народився там, але вважаю Україну своєю другою батьківщиною. У мене там багато друзів. Я часто відвідував Україну. Проте я не є громадянином України, я тільки народився там. Водночас у мене багато друзів у Росії, я серед російської культури, я говорю російською мовою. Але я проти війни та всього, що з нею пов’язано”, — наголосив він.

Чоловік зазначив, що український прапор йому надіслали друзі з Києва. Він провисів на балконі півтора року, і за цей час жоден сусід не поскаржився на нього. Власник помешкання пояснив, що вивісив український прапор, аби висловити свою підтримку друзям із України.

“Тут питання саме в підтримці моїх друзів, тому що в мене, щоб ви розуміли, мої друзі жили в місті Бровари, і досі я не знаю, чи живі вони, чи ні. У Броварах були російські війська, і там сталося серйозне порушення. Я не можу зв’язатися з моїми друзями. Сподіваюся, що вони просто поїхали”, — заявив він.

Нагадаємо, 1 червня повідомлялося, що прапор України, через який в Анкарі сталася бійка між народним депутатом Олександром Маріковським і представниками делегації Російської Федерації, виставили на благодійний аукціон.

Раніше, 4 травня, повідомлялося, що в столиці Туреччини виникла сутичка між представниками України та РФ під час засідання Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва. Нардеп Олександр Маріковський вдарив представника російської делегації за те, що той зірвав державний прапор України.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *