Війна з РФ – Британія виділила понад пів мільярда євро на зброю для України

Фото: Володимир Зеленський | Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак

Президент України також обговорив із прем’єр-міністром Британії необхідність створення дієвої моделі конфіскації російських активів за кордоном.

Related video

Велика Британія виділила Україні 500 млн фунтів стерлінгів у межах нового пакету військової допомоги, до якого, зокрема, увійдуть далекобійні крилаті ракети Storm Shadow, бронетехніка та боєприпаси. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за результатами телефонної розмови з прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

“Прем’єр-міністр Великої Британії повідомив мені про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів (1 фунт = $1,24. — Ред.) Storm Shadow та ракети інших типів, сотні одиниць бронетехніки та плавзасобів, боєприпаси — усе це справді потрібне Україні на полі бою”, — зазначив Зеленський.

Лідери обох держав також обговорили необхідність створення дієвої моделі конфіскації російських активів за кордоном.

“Вдячний Великій Британії та особисто прем’єр-міністру за прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях”, — наголосив Зеленський.

Що увійде до нового пакету військової допомоги від Британії

Як зазначено на сайті уряду Великої Британії, до нового пакета увійде:

  • 60 катерів, включно з рейдерськими та водолазними суднами, а також морськими знаряддями;
  • понад 1600 ударних ракет і ракет для систем ППО, а також високоточні ракети великої дальності Storm Shadow.
  • понад 400 одиниць техніки, зокрема 160 автомобілів Husky, 162 бронемашини та 78 всюдиходів.
  • близько 4 мільйонів патронів до стрілецької зброї.

“Цей рекордний пакет військової допомоги дасть президенту Зеленському та його хоробрій нації”, — зазначив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Нагадаємо, це не перший пакет допомоги, про який оголошує Велика Британія цієї весни. 23 березня Велика Британія оголосила що надасть Україні допомогу на суму 60 мільйонів фунтів стерлінгів. Зокрема, на забезпечення систем протиповітряної оборони, які виконують завдання щодо захисту неба України, виділять 20 мільйонів фунтів стерлінгів від Міжнародного фонду.

15 квітня видання Politico оприлюднило інформацію, чому Велика Британія не заарештовує активи РФ. За даними журналістів, британські парламентарі не хочуть, щоб їхня країна стала клептократією, яка відбирає чужі гроші. Також вони вважають, що російські гроші можуть стати хорошим підґрунтям для переговорів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *