Виключили з партії: у Китаї одразу два колишні міністри оборони перебувають під слідством

Фото: Xinhua | Колишній міністр оборони Лі Шанфу

Один з екс-чиновників, Лі Шанфу, який був одним із найвпливовіших людей у КНР, зник кілька місяців тому без пояснень.

Related video

Китай у четвер виключив свого колишнього міністра оборони Лі Шанфу з правлячої Комуністичної партії через звинувачення в корупції, повідомила державна телекомпанія CCTV, за вісім місяців після того, як його різко відсторонили від посади. Попередник Лі на посаді міністра оборони Вей Фенхе також був виключений з Комуністичної партії, і також за підозрою в корупції. Про це пише CNN.

Колишній міністр оборони Вей Фенхе Фото: Xinhua

Лі Шанфу, який також був колишнім членом впливової Центральної військової комісії, був відсторонений від посади в жовтні минулого року без пояснення причин. За два місяці до цього він зник з поля зору громадськості. Пізніше з’ясувалося, що його звільнили з армії та позбавили звання генерала.

Агентство “Сіньхуа” повідомило, що керівництво Комуністичної партії Китаю (КПК) у четвер ухвалило рішення про виключення колишнього міністра оборони Лі Шанфу за “серйозне порушення партійної дисципліни і закону”.

Розслідування щодо колишнього міністра було розпочато, як виявилося, ще 31 серпня 2023 року.

Повідомляють, що Лі “серйозно порушив політичну та організаційну дисципліну”. ЗМІ КНР повідомляють, що він домагався неправомірних пільг у кадровому забезпеченні для себе та інших, користувався своїм становищем для отримання пільг для інших і отримував натомість величезні суми грошей і цінностей. Його також підозрюють в отриманні хабара.

Було також встановлено, що він пропонував гроші іншим особам з метою одержання неправомірної вигоди, що є ймовірним злочином щодо пропозиції хабара.

Колишній міністр оборони Лі Шанфу Фото: Xinhua

“Сіньхуа” також зазначає, що Лі, будучи високопоставленим партійним і військовим чиновником, “зрадив початкові устремління партії та її принципи. Його дії не виправдали довіри Центрального комітету партії і ЦКК і серйозно зіпсували політичне середовище в секторі військового обладнання та етику відповідних галузей”.

Повідомляють, що порушення колишнього прем’єр-міністра мають надзвичайно серйозний характер, мають вкрай згубний вплив і завдають величезної шкоди.

Тож тепер справу колишнього міністра оборони передано до військової прокуратури і розслідування ще триває.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що в Китаї, в лабораторії Університету національної оборони в Шіцзячжуані, було створено “віртуального командира”, який точно копіює справжніх воєначальників — спосіб мислення, особистість і навіть недоліки.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *