Нелегалів везли на розкішних суперкарах: в Італії заарештували банду з оригінальним підходом до справи

Фото: Getty Images | Ілюстративне фото: кордон з Італією

Китайських мігрантів змушували зображати багатіїв. Але, опинившись у Європі, вони фактично опинялися в рабстві.

Related video

Італійська поліція викрила мережу торговців людьми, яка використовувала розкішні автомобілі для контрабанди китайських мігрантів до Італії. Потім у нелегалів відбирали паспорти і поводилися з ними, як із рабами. Про це пише The Guardian.

Контрабандисти змусили мігрантів вдавати з себе “добре одягнених азіатських громадян, які подорожують з невеликим багажем”, які подорожують на потужних і дорогих автомобілях. За кермом сиділи громадяни Китаю, які “багато років жили в Італії та говорили італійською”, ідеться в заяві поліції.

Слідчих попередили про можливий дзвінок після того, як громадянина Китаю зупинили на кордоні між Італією та Словенією у квітні під час планових перевірок і виявили, що він перевозить чотирьох китайців без документів.

Поліція виявила, що це налагоджена схема. Саме так мігрантів із Китаю привозили до Європи. Невеликими групами їх доправляли до країн Східної Європи на кшталт Сербії, чи Албанії, а потім уже провозили до Італії.

“Звідти їх супроводжували на машині через Боснію, Хорватію та Словенію до державного кордону Італії”, — йдеться в повідомленні.

Незаконно ввезених мігрантів переправляли в притулок недалеко від Венеції, де вони залишалися протягом одного або двох днів, а потім розвозили Італією, або везли в інші країни ЄС, такі як Франція та Іспанія.

Торговці людьми конфіскували їхні паспорти на конспіративній квартирі, і, як повідомляють у поліції, “відтоді мігрантів жорстоко експлуатували доти, доки борг, що виник за поїздку, не було погашено”, йдеться в заяві.

Мігрантів тримали “без жодної можливості вільного або напіввільного життя, без медичної допомоги, ні з чим, окрім ліжка і місця для роботи на невизначений термін”, заявили в поліції, назвавши це свого роду “рабством”.

Під час операції поліція заарештувала дев’ятьох імовірних учасників мережі торгівлі людьми і виявила 77 мігрантів без документів, більшість із яких були жінками, або зовсім юними дівчатами віком від 13 років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що близько 10 тисяч мігрантів, які отримали громадянство Російської Федерації, були відправлені воювати проти України. Про це заявив глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін під час Петербурзького міжнародного юридичного форуму.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *