Курорт у КНДР, куди зазивають туристів із Росії, вподобали бездомні, — ЗМІ

Фото: KCNA | Кім Чен Ин відвідував курорт Вонсан-Кальма у 2018 році

Довгобуд неподалік від Пхеньяна довгий час стояв занедбаним. І його населяли бездомні жебраки, існування яких у КНДР заперечують.

Related video

Зараз у Північній Кореї повним ходом триває облаштування туристичної зони Вонсан-Кальма неподалік від Пхеньяна. І його навіть відвідала російська знімальна група, оскільки курорт розрахований саме на туристів із РФ. Але у цього місця не найкраща, і в прямому сенсі “погано пахне” репутація. Про це пише Daily Star.

Зона Вонсан-Кальма розташована приблизно за 200 км на схід від столиці Пхеньяна. Після активного будівництва, курорт перетворився на довгобуд, коли постачання будматеріалів застопорилося через пандемію коронавірусу. У підсумку готелі та магазини населили бездомні жебраки, яких у Кореї називають “котжебі”, або “котчебі”. У КНДР заперечують, що в них є жебраки, про них заборонено згадувати в ЗМІ, або в державних документах. Але в Південній Кореї повідомляють, що котжебі з’явилися після голоду 1990-х, який у Північній Кореї теж заперечують, і цей термін застосовували спочатку до безпритульних, а потім і до всіх жебраків. Тоді впала система виробництва і розподілу продуктів харчування. Прагнучи “стабілізувати умови життя волоцюг по всій країні”, уряд Північної Кореї 1995 року створив спеціальні “Дитячі табори ув’язнення”. Через погані умови утримання в таборах діти вмирали від недоїдання. Літні безхатченки відомі як “ноін котжебі”.

Курорт Вонсан-Кальма в КНДР Фото: KCNA

Котжебі постійно перебувають у пошуку їжі та притулку, тож покинутий курорт Вонсан припав їм до смаку. Але в підсумку довгобуд прийшов в аварійний стан, а також був завалений нечистотами, оскільки каналізація там не функціонувала.

“Номери в будівлях нічим не відрізняються від туалетів”, — повідомляло джерело. Повідомлялося, що за довгобудом мали наглядати, але людей не вистачало.

Вид на занедбаний курорт Вонсан-Кальма Фото: KTG North Korea Travel

І хоча офіційно Вонсан був майже готовий, інсайдери розповідали, що 50% будівель являли собою всього лише каркас без меблів та оздоблення всередині.

Але тепер пляжі Вонсан-Кальма, які вдвічі довші від всесвітньо відомого пляжу Вайкікі на Гаваях, щосили готують до прийому гостей з Росії, і на піску навіть розставили шезлонги і проклали дороги, що видно на супутникових знімках.

Вид на пляжі Вонсан-Кальма з космосу Фото: Planet Labs Inc.

РосЗМІ повідомляли, що “у КНДР для російських туристів будують Вонсан-Кальмаську туристичну зону, яка включатиме в себе 17 готелів, 37 готелів і 29 магазинів”. На курорті є пляж завдовжки 4 км, а також усі умови для катання на лижах, тож там буде 10 схилів різної складності та загальною протяжністю більше ніж 17 кілометрів, прокат спортивного одягу й устаткування, різноманітні підйомники, ковзанка, готелі, кафе, ресторани, СПА, магазини.

Російських туристів доставлятимуть на курорти Північної Кореї морем. Наразі обома сторонами розглядається можливість запуску порома з Владивостока до північнокорейського порту Косон через порти Раджин, Чхончжин і Вонсан. Зараз із Владивостока ходять два пороми в Південну Корею.

Нагадаємо, раніше Фокус писав про те, що в РФ почали продавати тури в КНДР. За 750 доларів громадянам РФ обіцяють “незабутню атмосферу” і “занурення в культуру” Північної Кореї.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *