Візит Путіна до Китаю — у Пекіні президент РФ з’явився з ядерною валізою — відео

Фото: Getty Images | Президент РФ Володимир Путін

Як повідомляють журналісти, жодна поїздка президента Росії не обходиться без “ядерної валізи”. Як правило, її носить морський офіцер.

Related video

У середу, 18 жовтня, було показано рідкісні кадри президента Російської Федерації Володимира Путіна в Пекіні в супроводі офіцерів, які несуть так звану “ядерну валізу”, яку можна використати для наказу про нанесення ядерного удару, повідомляє Reuters.

Путіна після зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні зняли на відео, коли він ішов на іншу зустріч в оточенні охорони, за ним слідували два російських військово-морських офіцери у формі, кожен з яких ніс портфель.

Російську “ядерну валізу” традиційно носить морський офіцер. Портфель, відомий як “Чегет” (названий на честь гори Чегет у Кавказьких горах — ред.), завжди перебуває при президентові, але його рідко знімають на відео.

У президента США теж є такий пристрій — так званий “nuclear football”. У портфелі зберігаються коди, які президент міг би використати для підтвердження наказу про запуск ядерних ракет, якби він або вона не були в Білому домі.

Візит Путіна до Китаю

Президент Росії Володимир Путін 17 жовтня прибув до Пекіна для участі в третьому Міжнародному форумі “Один пояс, один шлях”, де просуватиме ідею так званої “Великої Євразії”. У рамках цього заходу Путін проведе переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном, а також низку інших зустрічей.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України (ГУР) оцінили ризики, які несе в собі поїздка президента Російської Федерації Володимира Путіна до Пекіна. За словами представника ГУР Андрія Юсова, будь-яка активність глави держави-агресора уважно відстежується щодо всіх ризиків, які вона може спричинити.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *