У РФ помер черговий топ-менеджер Лукойлу — Віталій Робертус був віцепрезидентом компанії — фото

Фото: РИА Новости | Віталій Робертус — віцепрезидент компанії “Лукойл”

Віталію Робертусу було 53 роки. У російській компанії він обіймав посаду віцепрезидента.

Related video

У російській компанії “Лукойл” повідомили про смерть віцепрезидента компанії Віталія Робертуса. Топменеджеру було 53 роки. Цікаво, але це вже четверта смерть топменеджера “Лукойла” за два роки. Про смерть Робертуса повідомляє ТАСС.

“З глибоким сумом повідомляємо, що на 54 році життя раптово помер віцепрезидент компанії Робертус Віталій Володимирович”, — ідеться в лаконічному повідомленні, але не зазначено, що стало причиною смерті і де перебував топменеджер на момент смерті.

Віталій Робертус — віцепрезидент компанії "Лукойл" Фото: РИА Новости

Робертус почав працювати в “Лукойлі” одразу після закінчення інституту на посаді економіста. Пропрацював близько 30 років. І, як повідомляється, був “відзначений державними та відомчими нагородами”.

Сам топменеджер зазначав, що в “Лукойлі” він обіймає посаду віцепрезидента, і є главою дирекції з поставок і продажів, а також відповідає за продаж, логістику і постачання авіаційного палива.

Сам Робертус був спортсменом-авіамоделістом, і багаторазовим чемпіоном з авіамодельного спорту. Він проєктував безпілотні апарати. А також був співзасновником і шеф-пілотом авіаційного спортивного клубу RUSJET.

Смерть Віталія Робертуса стала четвертою за два роки смертю топменеджера компанії “Лукойл”.

Так, у травні 2022 року за загадкових обставин помер колишній топменеджер російського нафтового гіганта, мільярдер Олександр Суботін. Він був на антипохмільному сеансі з шаманом Магуа в Митищах і приймав отруту жаби. Після отрути йому стало гірше і він не дожив до приїзду швидкої.

У вересні 2022 року помер 67-річний Равіль Маганов — голова ради директорів “Лукойлу”, який і придумав свого часу назву компанії. Він випав із вікна своєї палати в елітній московській Центральній клінічній лікарні.

Після нього “Лукойл” очолив Володимир Некрасов, але він раптово помер у віці 66 років у жовтні 2023 року. Некрасов пропрацював у нафтогазовій індустрії приблизно 50 років.

Утім, за останні роки в РФ досить часто помирали багаті та впливові політики, топ-менеджери, або бізнесмени.

Так наприкінці минулого 2023 року в РФ помер сенатор від Нижегородської області Володимир Лебедєв. Він був заступником глави Мінприроди РФ — керівником Федерального агентства лісового господарства, до цього обіймав посади заступника генерального директора, а потім директора з розвитку “Лукойл — Нижній Новгород”.

Не менш загадковою була смерть колишнього топ-менеджера найбільшої в РФ приватної компанії з видобутку газу “Новатек” Сергія Протосені. Його знайшли мертвим навесні 2022 року на віллі в Іспанії, також було вбито його дружину і дочку. Вижив тільки син, який перебував в іншій країні.

Нагадаємо, днем раніше на нафтопереробному заводі “Лукойл” у Нижегородській області зупинили роботу після атаки дронів. Російські ЗМІ назвали це “інцидентом”.

А в Іванівській області РФ біля військового аеродрому “Північний” упав російський військово-транспортний літак Іл-76.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *