У США пілот спробував розбити літак із 80 пасажирами, — NYT

Фото: Wikipedia | Літак Alaska Airlines

За словами журналістів, екіпаж затримав порушника, а тому літак приземлився в аеропорту Портленда. Тепер чоловіка звинувачують у спробі вбивства понад 80 людей.

Related video

У США пілот спробував перекрити подачу палива у двигуни пасажирського авіалайнера Alaska Airlines. Про це повідомляє видання New York Times.

За словами журналістів, літак вилетів з Еверетта, штат Вашингтон, і прямував до Сан-Франциско. Тоді пілот, який відпочивав у кабіні екіпажу, спробував перекрити подачу палива шляхом активації системи пожежогасіння.

На щастя, як повідомляється, екіпаж зміг швидко відновити подачу палива, а також відвести чоловіка в інше місце. Як розповів інший пілот, який перебував за штурвалом, колега, який ледь не влаштував авіакатастрофу, був пригнічений.

У поліції заявили, що екіпаж затримав порушника, а тому літак приземлився в аеропорту Портленда. Правоохоронці впізнали його як Джозефа Емерсона. Його було заарештовано та взято під варту. Його звинуватили за більш ніж 80 пунктами замаху на вбивство. Крім того, його також звинуватили у створенні загрози з необережності.

За даними Alaska Airlines, на борту перебували чотири члени екіпажу і 80 пасажирів.

Майкл Джерніган, колишній капітан авіалайнера, сказав, що пілоти, які перебувають у вільний від роботи час, літають автостопом у кабіні екіпажу.

“Пілоти поводяться пристойно — вони вкладають багато грошей і часу у свою справу”, — сказав Джерніган.

Він сказав, що може тільки припускати, що могло спонукати пілота, який перебуває не на роботі, спробувати зірвати політ. Цей епізод він вважає дуже страшним.

Нагадаємо, що у США пілот-студент вивів з ладу одразу 10 літаків. Хлопець розлютився після того, як інструктори школи не дозволили йому здійснити самостійний політ. Камери відеоспостереження помітили, як учень переходить від літака до літака, завдаючи пошкоджень кожному з них.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *