«Єрмак — зелений кардинал Києва»: Politico опублікувало список найвпливовіших людей Європи

Фото: Telegram / Андрій Єрмак | Андрій Єрмак увійшов до списку найвпливовіших людей Європи

За версією видання, голова Офісу президента України отримав своє прізвисько через звичку відвідувати фотосесії у військових костюмах кольору хакі, які популяризував Зеленський.

Related video

Американське видання Politico представило список 28 найвпливовіших особистостей року, до якого увійшов голова Офісу президента України Андрій Єрмак, якого в деяких колах називають “зеленим кардиналом Києва”.

Список розділений на три категорії: “Діячі”, “Руйнівники” і “Мрійники”, по дев’ять осіб у кожній.

Імена переможців у кожній категорії поки що не розкриті, їх мають оголосити ввечері під час церемонії. Андрій Єрмак посів четверте місце в категорії “Діячі”.

У списку немає самого президента Володимира Зеленського, але його ім’я може з’явитися в одній із категорій повідомляє BBC. Переможців у кожній категорії обіцяють оголосити сьогодні ввечері.

До категорії “Діячі” також увійшли президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (друге місце), французький президент Емманюель Макрон (третє місце), а також президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган (п’яте місце) та інші високопоставлені політики.

Роль Єрмака за версією Politico

Видання стверджує, що Єрмака отримав прізвисько “зеленого кардинала Києва” в деяких колах. Його впливовість зростає в період складних викликів для України, як-от ведення війни та просування країни на світовій арені.

“Це тому, що Єрмак є головою офісу президента України Володимира Зеленського, … а також тому, що він має звичку відвідувати фотосесії у військових костюмах кольору хакі, які популяризував його бос”, — ідеться в публікації.

За версією видання, одним із ключових досягнень Єрмака є участь у переговорах із Китаєм у Саудівській Аравії та розширення антиросійських санкцій у рамках Міжнародної робочої групи. Також наголошується, що Єрмак представляє Україну на міжнародній арені, зустрічаючись із високопоставленими чиновниками та укладаючи угоди, що зазвичай вважається компетенцією президента.

У статті наголошується, що Єрмаку вдається залишатися в колі близьких соратників президента Зеленського, попри деякі скандали і корупційні звинувачення щодо його брата і заступника.

Важливо Немає Зеленського, але є Пригожин: у Jerusalem Post склали рейтинг найвпливовіших євреїв

Видання підкреслює, що Єрмак відіграє ключову роль в українській політиці і фактично керує урядом, надаючи можливість президенту зберегти свій міжнародний імідж.

Хто увійшов до списків впливових людейДо категорії “Руйнівники” увійшли:

  • Карлес Пучдемон, іспанський політик, колишній президент уряду Каталонії;
  • Віктор Орбан, прем’єр-міністр Угорщини;
  • Анналена Бербок, голова МЗС Німеччини;
  • Манфред Вебер, депутат Європарламенту, президент “Європейської народної партії”;
  • Том Ван Грікен, член Ради Європи;
  • Йовіта Нелюпшене, посол ЄС у США;
  • Бідзіна Іванішвілі, бізнесмен, колишній прем’єр Грузії;
  • Бйорн Хекке, дидер ультраправої партії “Альтернатива для Німеччини”.

“Мрійники” року:

  • Олексій Навальний, ув’язнений російський опозиціонер;
  • Жеральд Дарманен, голова МЗС Франції;
  • Роберта Мецола, голова Європейського парламенту;
  • Мері Лу Макдональд, лідер опозиції нижньої палати парламенту Ірландії;
  • Петр Павел, президент Чехії;
  • Томас Бах, 9-й президент Міжнародного олімпійського комітету;
  • Найджел Фарадж, британський політик, з 22 березня 2019 року лідер Партії Brexit;
  • Дженніфер Ермосо, іспанська футболістка.

Коли оголосять імена переможців

Зазначимо, імена переможців у кожній із категорій оголосять під час онлайн-церемонії, які відбудеться 28 листопада о 22:00 за Києвом. Також буде оголошено ім’я найвпливовішої людини на континенті за версією Politico.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський у серпні 2023 року увійшов у топ уподобань громадян Сполучених Штатів Америки, за якими вони стежать, за підсумками опитування соціологічної компанії Gallup. Обійшла голову держави лише одна людина.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *