Угорщина і Росія продовжують підтримувати дружні відносини

Фото: З відкритих джерел | Віктор Орбан та Володимир Путін публічно демонструють гарні стосунки

За інформацією агентства Reuters, президент РФ Володимир Путін підкреслив, що Росія розглядає Угорщину як ключового потенційного противника вступу України до Євросоюзу.

Related video

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан і президент РФ Володимир Путін зустрілися на полях міжнародного форуму з китайської ініціативи “Один пояс — один шлях”. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, очільники двох країн зустрілися в урядовому гостьовому будинку, де, за словами керівника пресслужби угорського лідера Берталана Хавасі, обговорили постачання газу і нафти, а також питання ядерної енергетики.

“Орбан підкреслив, що для Європи, включаючи Угорщину, дуже важливо покласти край санкціям щодо Росії та бойовим діям в Україні, а також зупинити потік біженців”, — підкреслив Хавасі у коментарі Reuters, але не уточнив, хто був ініціатором зустрічі.

Важливо Поділив навпіл: Орбан запропонував ЄС виділити Україні удвічі менше грошей, — Bloomberg

Таким чином Угорщина ще раз підтвердила свою прихильність російсько-угорським зв’язкам на тлі міжнародної напруженості. При цьому Орбан зазначив, як пише агентство, що Угорщина завжди виступала проти багатьох ініціатив ЄС щодо підтримки України у спротиві силам Москви і намагається врятувати двосторонні контакти.

“Попри те, що в сьогоднішніх геополітичних умовах можливості для підтримки контактів та розвитку відносин дуже обмежені, проте може викликати лише задоволення те, що наші відносини з багатьма європейськими країнами зберігаються та розвиваються. Однією з таких країн є Угорщина”, — наводить Reuters слова Путіна.

Диктатор підкреслив, що Угорщина розвиває тісніші зв’язки з Росією, ніж інші держави ЄС, і розглядається нею як ключовий потенційний противник ухваленого у грудні торік рішення про те, чи варто розпочинати з Києвом переговори про вступ до ЄС.

Востаннє Путін і Орбан розмовляли віч-на-віч 1 лютого 2022 року протягом кількагодинної зустрічі в Москві, саме за три тижні до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Важливо "Не станемо гетто для мігрантів": Орбан різко засудив політику США та ЄС (відео)

Ставлення Євросоюзу до дій Будапешта

У спробі домогтися схвалення Угорщиною подальшої допомоги Україні, включаючи початок переговорів про членство в ЄС, Брюссель розглядає можливість розблокувати мільярди євро для Угорщини, заморожених через проблеми з верховенством закону.

Проте Німеччина поставила під сумнів здатність Угорщини головувати у Раді ЄС впродовж шести місяців, починаючи з липня 2024 року. Тож євродепутати хочуть позбавити Угорщину права очолити Євросоюз на згаданий період через ціннісну невідповідність.

У квітні 2023 року лідери майже усіх політичних груп в Європарламенті закликали Єврокомісію не задовольняти запити Угорщини на додаткові європейські кошти через питання до демократії, верховенства права і дотримання прав людини.

Важливо "Відмовити Україні у вступі до НАТО": Орбан запропонував укласти угоду з Путіним

Як повідомляв Фокус, МЗС України 29 вересня висміяло чергову скандальну заяву Орбана. Спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко відповів на заяву прем’єра Угорщини щодо вступу України в ЄС і нагадав, що країна своїх кордонів не змінювала.

Крім того, 3 вересня представники Орбана засумнівалися в успіху контрнаступу ЗСУ та закликали дати гарантії РФ. В його адміністрації заявили, що без США мирних переговорів між Україною та РФ не буде.

Нагадаємо, Фокус писав, що 26 серпня прем’єр-міністр Угорщини критикував Захід за підтримку України. За його словами, така підтримка чинить негативний вплив на життя українців і призводить до негативних наслідків.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *