«Україна — безладна країна»: британські лорди відсвяткували День Росії з послом РФ, — ЗМІ

Фото: The Guardian | На думку Річарда Белфі, Україну “сколотили” Вінстон Черчилль та Йосип Сталін

Лорди Великої Британії побували на вечірці Андрія Келіна, де дипломат намагався пояснити необхідність війни в Україні. Річард Белфі вважає Крим російським, а Роберт Скідельський виражає прихильність до росіян.

Related video

Двоє британських лордів відвідали вечірку російського посла в резиденції у Лондоні через День Росії. Про це йдеться у матеріалі The Guardian від 2 липня.

Серед 50 гостей на святкуванні, організованому дипломатом країни-агресорки Андрієм Келіним, були лорд-консерватор Річард Белфі й лорд Роберт Скідельський.

Під час свого виступу Келін намагався виправдати повномасштабне вторгнення РФ в Україну. За його словами, “для того, щоб нормально розвиватися, Росія повинна спершу впоратися зі значними загрозами своїй безпеці”. Велику Британію посол звинуватив у “великому стратегічному прорахунку” через вороже ставлення до країни-агресорки.

У коментарі журналістам Белфі підтвердив, що був присутнім на вечірці, та розповів, що мав поверхневу розмову з ворожим послом щодо оборони. Він переконаний, що врешті-решт Україна буде змушена проводити перемовини з РФ та поступитися частиною своїх земель.

“Україна, чесно кажучи, безладна країна. Вона була сколочена Черчиллем і Сталіним наприкінці Другої світової війни”, — додав він.

Крим Белфі вважає “безсумнівно російським”, а претензії Кремля на Донецьк та Луганськ — законними.

Також журналісти поговорили з іншим лордом — Скідельським. Він заявив, що виступав проти повномасштабного вторгнення РФ на територію України, однак прийшов на святкування “висловити свою повагу і прихильність до російського народу на його національному рівні”.

У ЗМІ підкреслили, що Скідельський був невиконавчим директором російської нафтової компанії “Роснєфть” у 2016-2021 роках. Після повномасштабного вторгнення лорд засудив дії Кремля, однак водночас розкритикував НАТО за відсутність гарантій, що альянс не розширюватиметься.

Нагадаємо, Папський посланець кардинал Маттео Дзуппі відвідав Москву. Він завірив, що візит не стосувався жодного мирного плану або посередництва, а був спрямований на гуманітарні питання.

У Молдові готується до найближчих виборів до парламенту нова проросійська партія Renastere-Відродження. Один з її лозунгів присвяченій потребі співпраці Молдови з РФ задля уникнення воєнного конфлікту.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *