Загроза розпаду Росії – Патрушев назвав причину

Фото: ТАСС | За словами Патрушева, нелегальна міграція тісно пов’язана з терористами

Секретар російського Радбезу вважає, що “спровоковані рукотворними кризами потоки мігрантів формують передумови не тільки для зміни кордонів, а й для розпаду країн”.

Related video

Нелегальна міграція створює передумови для розпаду країни. Це джерело гуманітарних і терористичних ризиків. Таку думку висловив секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев на XII Міжнародній зустрічі високих представників з питань безпеки у Санкт-Петербурзі. Про це повідомляє російське інформагентство “РИА Новости”.

“Спровоковані рукотворними кризами потоки мігрантів та тимчасово переміщених осіб руйнують етноконфесійний баланс і формують передумови не тільки для зміни кордонів, а й для розпаду країн. Мало того, нелегальна міграція є великим джерелом гуманітарних ризиків”, — сказав Патрушев.

Він додав, що нелегальна міграція “тісно пов’язана з терористами, організованою злочинністю, торгівлею зброєю, наркотиками, людьми та людськими органами”.

Водночас Патрушев не уточнив, чи має він на увазі потенційні загрози конкретно для Росії.

Інтернет-видання The Moscow Times наводить дані Росстату, згідно з якими з 2015 року щонайменше 3,5 мільйона мігрантів постійно живуть у Росії. У найближчі 20 років, за прогнозом Росстату, їхня численність зросте до 8,5 мільйонів. Це показники мають покрити близько 40% природних втрат, які, за оцінками російських демографів, складе 12,7 мільйона ​​осіб до 2046 року.

Нагадаємо, 22 квітня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що США і НАТО “одержимі ідеєю завдати Росії стратегічної поразки”. Він звинуватив Захід у загрозі зіткнення ядерних держав.

25 квітня лідер Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Вашингтон у загрозі ядерної війни. Він вважає, що Росія завдасть удару першою за умови загрози внутрішній ситуації.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *