Зернова криза — Дуда порівняв Україну з потопаючим

Фото: пресслужба президента Польщi | Анджей Дуда

За словами президента Польщі, він не зможе зустрітися з колегою Володимиром Зеленським з організаційних причин.

Related video

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна під ударом Росії хапається за всі можливості і ризикує потягти своїх сусідів на дно. Його процитувала Polska agencja prasowa.

“Ми повинні діяти, щоб захистити себе від заподіяної нам шкоди, бо якщо потопельник заподіє шкоду і втопить нас, він не отримає допомоги. Тому ми повинні подбати про наші інтереси, і ми робитимемо це ефективно і рішуче”, — сказав Дуда.

За його словами, він не зможе зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським з організаційних причин. Йдеться про затримки в графіку виступів двох лідерів на Генеральній асамблеї ООН. Однак Дуда не виключає, що може зустрітися з українським колегою пізніше.

Нагадаємо, що Дуда на Генасамблеї ООН попередив про плани Росії в Україні. За словами польського президента, Росія мріє про відновлення своєї “імперської могутності” і намагається диктувати умови іншим народам. Щоб цього не допустити, важливо допомогти Україні відновити свою територіальну цілісність.

“Сьогодні світ стоїть перед небаченою загрозою”, — сказав Дуда.

Він підкреслив, що Польща, виходячи зі своєї історії та досвіду, найкраще розуміє трагедію України. У цьому контексті він нагадує про вторгнення нацистської Німеччини до Польщі 1939 року.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *