Путінська «десатанізація» набуває протилежних форм: дайджест пропаганди за 24-26 листопада 2023 року

Путінська «десатанізація» набуває протилежних форм: дайджест пропаганди за 24-26 листопада 2023 року 27.11.2023 14:09 Укрінформ Як в Україні «перевиховуються» російські неонацисти та канібали

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав фейки та наративи пропаганди за 24-26 листопада 2023 року.

  • Розлюднення росіян має буквальний сенс
  • Коли МКС видасть ордер на арешт Міронова?
  • Росія планувала вивезення зерна з України ще в грудні 2021-го
  • Скільки «Политика страны» проіснувала б у РФ?
  • Розлюднення росіян має буквальний сенс

    Рівно рік тому на чат-рулетках набуло популярності відео, де одна з «ватниць» переконувала, що м’ясо російських солдатів продають на українських ринках. У вересні вже на офіційному телеканалі «Спас» обговорювали, як українці ходять місцями боїв, шукають там останки російських солдатів, варять їх та їдять зі словами: «давно хотіли спробувати». Ці та інші «канібальські» сюжети пропаганди тепер отримали реальне втілення. Але в Росії.

    Довгий список убивць і маніяків, які отримали помилування від Путіна за готовність вбивати ще й в Україні, поповнився 24 листопада двома канібалами, засудженими на терміни ув’язнення до 20 і більше років. 

    На волю випустили вбивцю щонайменше чотирьох осіб та канібала Дениса Горіна із Сахалінської області. Його звільнили з колонії та відправили вбивати в Україну. Місяць тому в його соцмережах з’явилося фото у військовій формі із Z-символікою.

    Вперше Горін був засуджений у 2003 році за вбивство та знущання з тіла убитого. Отримав 10 років суворого режиму. За зразкову поведінку вийшов у 2010-му. У червні наступного року разом із братом жорстоко побили людину, яку добили ножем. У січні 2012 року вони вбили ще одну особу, а вже влітку майбутній путінський «визволитель України» особисто спочатку вбив жертву, потім зрізав з ніг трупа м’ясо, яке поклав у холодильник, а потім з’їв. За таке йому дали 22 роки виправної колонії особливого режиму.

    Ще один канібал – із членів банди так званих ярославських сатаністів Микола Оглобляк – також був помилуваний Путіним.

    У 2008 році учасники його банди вбили та розчленували чотирьох підлітків, після чого під час ритуалу з’їли деякі частини тіл своїх жертв. Оглобляк півроку воював у загоні «Шторм Z» і після поранення повернувся «героєм СВО» додому. 

    Як бачимо, процес «десатанізації» Росії набуває протилежних форм. Розлюднення росіян отримало буквальний сенс. А неонацисти з ДШРГ «Русич», за словами голови комітету Держдуми з оборони Картаполова, «вже не зігують та перевиховуються». Отже, за «щасливе майбутнє» путінської Росії можна не турбуватися. І треба докласти зусиль, аби Україну оминуло таке людоїдське «щастя».

    Коли МКС видасть ордер на арешт Міронова? 

    Лідер кишенькової кремлівської псевдопартії «Справедливая Россия» Міронов назвав інформацію про викрадення з тоді ще окупованого Херсону (у серпні 2022 року) та удочеріння 10-місячної Маргарити Прокопенко «фейком від українських спецслужб та їхніх західних кураторів». Мовляв, його хочуть дискредитувати за «непримиренну патріотичну позицію».

    НАСПРАВДІ, у розпорядженні «Важливих історій» опинилися документи про те, що Сергій Міронов та його дружина Інна Варламова дійсно усиновили вивезену з України дитину. 10-місячна дівчинка Маргарита Прокопенко перебувала у дитячому будинку у Херсоні під час окупації міста російською армією. Звідти її вивезли до Росії та таємно змінили ім’я та громадянство: так вона стала росіянкою Мариною Міроновою. Місцева окупаційна влада видала дружині депутата доручення на вивезення дівчинки, а також дворічного Іллі Ващенка, про що розповіло видання Hromadske. 

    Це перший документально доведений випадок вивезення української дитини російським політиком такого рангу. (Доля Іллі невідома). 

    Юрист Марія Чащилова каже, що усиновлення депортованих українських дітей у Росії є злочином з погляду міжнародного права: «Це вважається геноцидом. У цих дітей нерідко є родичі або опікуни в Україні, які втратили з ними зв’язок, а у ролі вихованців дитячих будинків опікунами виступають посадові особи цих установ. За міжнародним правом сторони конфлікту мають надавати родичам та опікунам відомості про зниклих та сприяти їх розшуку».

    Нагадаємо, уповноважена з прав дитини в РФ Львова-Бєлова раніше запевняла, що вивезені з ТОТ діти не усиновлюються, а просто віддаються під опіку.

    25 листопада Washington Post публікує інтерв’ю з трьома українськими підлітками, вивезеними з окупованих територій, які зуміли повернутися до України. Усі вони кажуть, що їх утримували на російській території проти їхньої волі. Ці молоді люди можуть стати важливими свідками для Міжнародного кримінального суду, який розслідує викрадення українських дітей російською державою і в рамках цієї справи, нагадаємо, МКС видав ордер на арешт самого Путіна та тієї самої Львової-Бєлової. Можливо, настав час і для Міронова?

    Росія планувала вивезення зерна з України ще в грудні 2021-го

    Президент України Володимир Зеленський на другому міжнародному саміті ініціативи «Зерно з України» зазначив, що напередодні Дня пам’яті жертв Голодомору Росія випустила по території України понад 70 «шахедів»: «Такий терористичний удар означає, що Путін пишається, що успадковує найбільших вбивць ХХ століття. Якби він міг влаштувати Україні ще один Голодомор, він би це зробив».

    Путін НАСПРАВДІ заздалегідь планував голод в Україні, – пише The Independent із посиланням на розслідування Міжнародної правозахисної юридичної компанії Global Rights Compliance (GRC). З нього випливає, що після початку вторгнення росіяни навмисно націлилися насамперед на багаті зерном райони, а також інфраструктуру виробництва продуктів харчування.

    GRC виявила, що російський оборонний підрядник почав закуповувати вантажівки для перевезення зерна, а також три нові суховантажні машини ще в грудні 2021 року. Це свідчить про попередній і явно узгоджений план розкрадання українського продовольства у безпрецедентних масштабах. 

    Також у розслідуванні наголошується, що Росія почала реквізувати українські ферми менш ніж через тиждень після вторгнення та на піку вивозила 12 000 тонн викраденого зерна на день з усіх ТОТ. (Цю цифру підтвердив 25 лютого і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль).

    Окупанти захоплювали цілі ферми з зерном. «У наступні тижні після вторгнення було помічено численні колони транспортних засобів, що перевозили зерно в напрямку Кримського півострова, а GPS-трекери на вкрадених фермерами вантажівках показали, що вони проїжджали через Крим далі до Росії», – зазначили в GRC. І припустили, що уряд не зміг би найняти водіїв вантажівок так швидко, щоб перевезти величезну кількість вкраденої продукції. Тобто усе готувалося задовго до 24 лютого 2022-го. 

    «Росія не тільки застосувала багатосторонній підхід, знищивши критично важливу інфраструктуру, але й заздалегідь спланувала захоплення та розкрадання сільськогосподарських товарів у рамках підступного плану. Москва спровокувала глобальну продовольчу кризу та атакувала сільськогосподарський сектор України як тактику ведення війни», – констатує партнер Global Rights Compliance Катріона Мердок.

    Скільки «Политика страны» проіснувала б в РФ? 

    І наостанок про Telegram. Ще на початку місяця Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що «Telegram – це системи впливу, де люди за гроші починають просувати ті чи інші речі. Це не про журналістику, це про вплив. З точки зору національної безпеки, це дуже-дуже небезпечна річ. Я не проти того, щоб існували месенджери, але я б хотів, щоб за кожним цим ніком була цілком зрозуміла людина», – зазначив Данілов і додав, що «якщо до нас надійдуть документи відповідних служб, які мають на це право, – повірте, за нами не забариться».

    З цього приводу дуже показовий приклад відомого нібито українського Telegram-каналу «Политика страны». В ніч на 26 листопада, коли Україна вдруге поспіль зазнавала масованої атаки «шахедами», цей ресурс викладає три наступні пости. Перші два – про вибухи у Черкасах та Київській області, а третій – рекламний – про актуальні події в Москві. Останній стоїть з плашкою «рекламовано».

    Ще у червні 2021 року Центр стратегічних комунікацій писав про те, як Страна.ua маскує ворожу пропаганду. В листопаді 2023-го вона вже навіть не приховує, що отримує за це гроші. Цікаво, скільки б такий іноагент проіснував у самій Росії?

    Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

    Источник: www.ukrinform.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *