Російські «шахеди» вже відкрито вбивають українців: дайджест пропаганди за 19 вересня 2023 року

Російські «шахеди» вже відкрито вбивають українців: дайджест пропаганди за 19 вересня 2023 року 20.09.2023 17:40 Укрінформ «Військові об’єкти неонацистів» тепер перетворилися на просто «українські».

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди за 19 вересня.

  • Цілями «іскандерів» вже стали тролейбуси
  • Нагорний Карабах – фіаско Кремля
  • Екологи допомагають англосаксам скорочувати людство
  • «Канібальські» сюжети пропаганди
  • Цілями «іскандерів» вже стали тролейбуси

    19 вересня окупанти хизувалися завданням ударів «русскими геранями» (в реальності іранськими «шахедами») по «українських об’єктах». Навіть, з формулювання випливає весь цинізм такого цілевказання.  

    НАСПРАВДІ, це вже: не «військові об’єкти», «бази найманців», або принаймні, «елеватори, які можуть слугувати місяцями схованок техніки ЗСУ». Це вже просто «українські об’єкти». Чим не геноцидальна риторика?

    Цього разу серед цілей «високоточної російської зброї» виявилися: тролейбус у Херсоні, львівський склад гуманітарної допомоги, автомобіль волонтерів у Куп’янську (внаслідок чого загинули щонайменше шестеро осіб), які займалися евакуацією мирного населення.

    Якими мають стати наступні «українські об’єкти», щоб терористичну сутність путінської Росії визнав увесь світ і перейшов до більш рішучих кроків?

    Нагорний Карабах – фіаско Кремля

    Найцікавіший коментар з приводу чергової ескалації конфлікту  навколо Нагорного Карабаху дала спікерка МЗС РФ Захарова. За її словами, Росія виходить з того, що її «головним завданням стане забезпечення безпеки власних миротворців, і покладається у цьому на конфліктуючі сторони».

    Тобто Захарова просить безпеки російським миротворцям, які, власне, й були розміщені у зоні конфлікту, щоб забезпечувати безпеку. На цьому можна поставити остаточну крапку в бажанні Москви та всього ОДКБ виконувати свої міжнародні й статутні зобов’язання.

    Ще далі пішов експрезидент РФ Медведєв, який у притаманному йому стилі сформулював сучасну політику Росії стосовно навіть не Вірменії, а лише однієї людини.

    НАСПРАВДІ, все чітко  у кремлівському тренді: пріоритет особистого ставлення до будь-кого іншого. Путін просто відверто не любить Пашиняна. У Москві сподіваються, що події в Карабаху підштовхнуть його відставку, а до влади прийде місцевий «Медведчук». І знову все «стерпится-слюбится». Приблизно таку ж картину (за грузинськими лекалами) малювали Путіну й «українські стратеги». Але нічого не вийшло.

    Цікавий і інший аспект. У Кремлі, здається, й досі не розуміють просту річ. Те, що відбувається в Нагорному Карабасі, фактично обнуляє статус російських завоювань. Не тільки в Україні, а й в Абхазії, Цхінвальському регіоні (Південній Осетії), Придністров’ї.

    Адже Кремль мовчазно погоджується з тим, що будь-яка не визнана світом територія може (і має) бути повернена у будь-який спосіб в межі міжнародно визнаних кордонів відповідних держав. Що це, якщо не фіаско Путіна з його ідеями про «референдуми» та «республіки» на чолі з «медведчуками»?

    Екологи допомагають англосаксам скорочувати людство

    Звісно, Захарова назвала загострення ситуації в Карабаху втручанням США: «Ще не було жодної кризи, яку Вашингтон зумів якимось чином врегулювати, розрулити або мінімізувати».

    НАСПРАВДІ, Росія не була б Росією, якби знову у всьому не звинуватила «англосаксів». Для обґрунтування «підступності» останніх секретар Радбезу РФ Патрушев навіть вигадав екологічну аргументацію.

    У статті для журналу «Розвідник» він пояснив переслідування у Росії відомих світових екологічних організацій (Нагадаємо, «небажаними» в ній оголошені WWF та Greenpeace).

    За версією Патрушева, вони служать англосаксам у справі скорочення людства: «Це розробка та нав’язування англосаксами скажених псевдоекологічних доктрин, покликаних під гаслами збереження природи обґрунтувати необхідність радикального скорочення чисельності людства».

    Патрушев виділяє й інші ознаки «згубного впливу англосаксів» (далі також цитати):

    –   ідеї глобалізму, повної протилежності патріотизму, який не визнає різноманіття культур і життєвих укладів і покликаний силоміць загнати всі країни та народи під прапори західної цивілізації споживання;

    –   пропаганда брехливих теорій гендерного різноманіття з винаходом десятків видів статі та можливістю змінювати біологічні параметри людини за першою примхою або навіть з примусу;

    –   псевдонаукова концепція трансгуманізму, за якою людина оголошена проміжною ланкою біологічного та соціального розвитку, що тягне за собою вимогу щодо її «покращення», чи не примусового, за допомогою генетичної модифікації та зрощування з технологічними системами. При цьому людям підсовують різні технократичні теорії, які обґрунтовують залежність людини від нових технологій та допускають контроль над нею з боку штучного інтелекту.

    Звісно, Патрушев у своїй статті не обґрунтував на підставі яких екологічних ідей «російського трансгуманізму» в Україні була знищена Каховська ГЕС та скоєні безліч інших злочинів щодо природи та довкілля.

    «Канібальські» сюжети пропаганди

    А головним хітом пропаганди 19 вересня, безумовно, стало оприлюднене цього дня відео з телеканалу «Спас», де обговорювали, «як українці ходять до місць боїв, шукають там останки російських солдатів, варять їх та їдять зі словами: «давно хотіли спробувати».

    НАСПРАВДІ, тема канібалізму для пропаганди не нова. Ще в серпні минулого року «Аргументы и Факты» писали про це «останнє табу».

    У листопаді минулого року на чат-рулетках набуло популярності відео, де одна з «ватниць» переконувала, що м’ясо російських солдатів продають на українських ринках.

    У грудні минулого року, білоруський пропагандист навіть спробував запровадити нове поняття: «україзм». Під час однієї з програм він заявив: «Українці вже реально їдять росіян. Страшно схожі на людські тіла страви з кричущими назвами. Це що? «Нацизм», чи «україзм»?».

    Вже у вересні цього року росзМІ писали, що «українські медіа поширюють новину про борщ із голів російських солдатів», але зрештою визнали, що це фейк, який вони самі ж і вигадали.

    Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

    Источник: www.ukrinform.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *