Сирський – генерал ризику і контрнаступу

Сирський – генерал ризику і контрнаступу Думки експертів 10.02.2024 19:26 Укрінформ Заміна ключового генерала – більше, аніж замінити один тип озброєння на інший. Ідеться про стиль війни

Починаючи з другої половини 2023-го, більшість прогнозів про розвиток україно-російської війни передбачали її перехід у довготермінову стадію, що затягнеться принаймні до 2025 року. Це не поліпшувало настрій українцям та українкам, котрі відтепер мусять бути прагматичними реалістами, а не наївними мрійниками, які очікують швидкої перемоги над ворогом.

Щоб не дозволити цим прогнозам цілком cправдитися, президент Володимир Зеленський 8 лютого прийняв одне з найважливіших рішень в історії країни з початку широкомасштабного вторгнення росіян у лютому 2022-го. Він звільнив генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних Сил України та призначив на неї іншого генерала – Олександра Сирського.

Таке рішення свідчить насамперед про бажання президента Зеленського закінчити війну якомога швидше, перемігши в ній, при тому щоби більша частина бойової активності була виконана саме протягом 2024 року, а не в далекому майбутньому. Для цієї ролі кандидатура генерал-полковника Сирського видалася президентові оптимальною.

ЧОМУ САМЕ СИРСЬКИЙ?

На нинішній стадії війни ключовою стає роль піхоти – професійної, навченої, спроможної на штурмові дії, з цілим набором кваліфікацій у володінні сучасною зброєю, зокрема наданої країнами НАТО, та тактичними маневрами. З 2019 року Сирський саме і керував Сухопутними військами, добре розуміючи їх специфіку та бойовий потенціал для звільнення української території.

«Призначаючи Сирського головнокомандувачем ЗСУ, Зеленський хоче побачити перехід до більшої активності, задати нову динаміку наступальним діям», – говорить політолог Анатолій Октисюк.

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *