В Росії назвали Нетаньяху «справжнім нацистом»: дайджест пропаганди за 11 жовтня 2023 року

В Росії назвали Нетаньяху «справжнім нацистом»: дайджест пропаганди за 11 жовтня 2023 року 12.10.2023 14:35 Укрінформ Однакова риторика Кремля та ХАМАС щодо виправдання тероризму виглядає вже непристойно.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав головні фейки та наративи пропаганди за 11 жовтня 2023 року.

  • Норвезький прецедент з «переможцями Другої світової»
  • Тепер Скабєєвій є кого боятися
  • Улюблена газета Путіна: «Гітлер аплодував би керівникам Ізраїлю»
  • Як ХАМАС використовує кремлівську методичку
  • Норвезький прецедент з «переможцями Другої світової»

    У Держдумі РФ виступили з пропозицією прирівняти учасників війни з Україною до ветеранів Другої світової. Мовляв, їхній «сьогоднішній подвиг, не менший».

    НАСПРАВДІ, бажання прирівняти сучасних російських загарбників і воєнних злочинців до ветеранів, які боронили світ від нацизму, вже довело до того, що Росію саму звинувачують у нацизмі. І небезпідставно.

    Одним з останніх прикладів стало демонстративне рішення Осло запросити на 80-річний ювілей визволення Норвегії від нацистів не Путіна, а президента України Зеленського.

    Про це заявив мер округу Фіннмарк Ганс-Якоб Бона. «П’ять років тому Росію запросили як почесного гостя, коли виповнилося 75 років з дня визволення Східного Фіннмарка. Тоді був візит і міністра закордонних справ Росії, і адміралтейства Північного флоту. Те, як Росія вчинила з Україною, робить повторення цього неможливим. Підкреслю: це Росія зайняла таку позицію, що запрошення їй не надішлють», – йдеться в заяві мера.

    Він додав, що в такий спосіб Норвегія висловить свою подяку українським солдатам, які пролили кров за її звільнення і нагадав, що перший радянський загін, який прибув у Кіркенес у жовтні 1944 року, очолював саме український офіцер.

    Цей норвезький прецедент, між іншим, цікавий тим, що наступного року, наприклад, буде 80-та річниця висадки союзників у Нормандії. У 2025-му ще більше ювілеїв. Цілком вірогідно, що на їх відзначення також покличуть представників України. Таким чином, підкреслюючи саме її спадок у боротьбі з німецьким нацизмом. Тим більше, що Україна заслужила це вже в боротьбі з російським.

    Тепер Скабеєвій є кого боятися

    Всі, хто слідкують за «творчістю» Скабеєвої, нещодавно стали свідком її переляку, який вона, навіть, не приховувала. Ще 8 жовтня у своїй програмі «60 хвилин» пропагандистка висміяла Ізраїль і натякнула на те, чому, на її думку, ЦАХАЛ проґавив атаку ХАМАСу. У відповідному відео Скабеєва показала ізраїльських жінок-військовослужбовців, які під час відпочинку танцюють під музику.

    НАСПРАВДІ, вже наступного дня неурядова ізраїльська організація Terror Alarm опублікувала пост на адресу Скабеєвої.

    «Росія відкрито висміює жінок-солдатів ЦАХАЛу, викрадених ХАМАСом. Ізраїльтяни цього ніколи не забудуть. Після того, як ми розберемося з ХАМАСом та Газою, Москва поплатиться за те, що вона є світовою столицею антисемітизму. Це кровна обіцянка. Головна пропагандистка Путіна Ольга Скабеєва також є законною мішенню».

    І вже після цієї погрози пропагандистка почала розгублено ніби жартувати про те, що стала «законною ціллю». Переляк зрозумілий, адже на сайті Terror Alarm йдеться, що вона є високо акредитованою приватною охоронною фірмою, основна команда якої єврейського походження.

    А досвід у виявленні і знешкодженні злочинців (у цьому випадку – інформаційних) Ізраїль, як відомо, має дуже багатий. Тому Скабеєвій тепер дійсно є чого і кого боятися.

    Улюблена газета Путіна: «Гітлер аплодував би керівникам Ізраїлю»

    Скабеєва, звісно, не єдина. Вся російська пропаганда, як за командою, кинулася на Ізраїль, уже прямо порівнюючи євреїв із нацистами. Радість Z-патріотів після атаки терористів ХАМАС змінилася «праведним гнівом» з приводу операції «Залізні мечі» в Секторі Газа. Риторика – буквально з радянських часів, на кшталт «ізраїльська воєнщина».

    Весь спектр пропагандистського словника в наявності: від «концтабору» і «окупантів» до «євреїв-нацистів». Наприклад, стаття «Комсомольской правды» вийшла під назвою «Звірячий вишкір війни».

    НАСПРАВДІ, улюблена газета Путіна пише не про терористів ХАМАСу. Це «Ізраїль перетворив Газу на концтабір, а …політична еліта та керівництво країни виявило себе справжніми нацистами та людиноненависниками», – заявляє автор, пропагандист Олександр Грішин. І кілька разів прямо порівнює керівництво Ізраїлю з очільниками Третього Райху: «Прем’єр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху оголосив по суті про остаточне вирішення «палестинського питання» …Гітлер і Гіммлер аплодували б нинішньому керівництву Ізраїлю, якби вони дожили до наших днів…».

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиізраїльський вибух на кремлівській ботофермі

    Петро Акопов, РИА Новости: «Газа десятиліттями живе в режимі великого концтабору, палестинці звідти не підуть навіть під килимовими бомбардуваннями».

    «Окупаційний режим із боку Ізраїлю зустрічатиме запеклий партизанський опір, який підтримується більшістю населення країни», – пише Сергій Марков, який називає себе «політологом».

    ХАМАС використовує кремлівську методичку 

    Після спроби пов’язати Київ з ХАМАС (за допомогою «мукачівської зброї») Москва відчайдушно намагається притягнути його до іншого терористичного угруповання: ІДІЛ. Напередодні на цю тему розмірковував експрезидент РФ Медведєв, оздобивши свій «витвір» фотошопом з президентом Зеленським із бородою. 

    А 11 жовтня це зробив вже директор ФСБ Бортніков. Мовляв, «члени ІДІЛ та інші міжнародні терористи входять до складу ДРГ, які закидаються з України до Росії для нападів і терактів».

    НАСПРАВДІ, набагато цікавішим виглядають «дивовижні» збіги у риториці ХАМАСу та Кремля, приклади яких навело «Агентство». 

    Як бачимо, риторика палестинських терористів щодо обґрунтування своєї війни з ізраїльтянами настільки повторює кремлівську щодо України, що вже виглядає непристойно.

    Проте, це не є таємницею. Як і регулярні зустрічі в Москві керівників ХАМАСу особисто з Лавровим. (Можливо, саме там вони й отримали відповідні «обґрунтувальні» методички). Як і дружні відносини з «Талібаном», показові теплі стосунки з Іраном (який не приховуючи підтримує ХАМАС).

    Така демонстративна дружба з терористами та вживання однакової риторики (в т.ч. і геноцидальної) вчергове свідчить про терористичну сутність власне путінської Росії. Настав час покласти край цьому тероризму на експорт.

    Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

    Источник: www.ukrinform.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *