«Багато важливих тем»: глава ОП розповів про ключові цілі візиту до США

Фото: Пресслужба ОП | Глава ОП Андрій Єрмак прибув із офіційним візитом у США

Глава ОП Андрій Єрмак прибув із офіційним візитом у США, щоб провести зустрічі в Білому домі, а також Конгресі й обговорити питання Формули миру, зміцнення оборони України та всебічної співпраці.

Related video

Глава Офісу президента Андрій Єрмак прибув із офіційним візитом у США. Про це він повідомив у себе в Telegram-каналі.

“У складі української делегації, очолюваної віцепрем’єркою Юлією Свириденко, прибув у США. Будуть зустрічі в Білому домі, Конгресі, аналітичних центрах, із представниками громадських організацій. Формула миру Президента, зміцнення оборони України, всебічне поглиблення співпраці та багато важливих тем”, — написав Єрмак.

Раніше глава ОП повідомляв, що 12 листопада провів телефонні розмови з радником прем’єр-міністра Великої Британії з нацбезпеки Тімоті Барроу та радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном. За словами Єрмака, розмови стосувалися української Формули миру. Поки що пропозиції Києва обговорюються на рівні радників.

Також очільник ОП зазначив, що поінформував колег про ситуацію на найгарячіших ділянках фронту, зокрема, про оборонні операції та наступальні дії українських військ.

Нагадаємо, 28 жовтня на Мальті відбулася третя зустріч радників із нацбезпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Формули миру президента України Володимира Зеленського. На зустрічі були представники 66 держав і міжнародних організацій, зокрема з Азії, Африки та Латинської Америки.

У процесі було розглянуто ключові напрямки Формули миру Зеленського, а увага учасників була зосереджена на:

  • Ядерній і радіаційній безпеці;
  • Продовольчій і енергетичній безпеці;
  • Звільненні всіх полонених і депортованих осіб;
  • Відновленні територіальної цілісності України та світового порядку.
  • Фокус також писав, що, за словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, між президентом України Володимиром Зеленським і Головнокомандувачем ЗСУ генералом Валерієм Залужним триває постійний діалог щодо дій під час війни з Росією. Позиція в них єдина.

    Источник: www.focus.ua

    No votes yet.
    Please wait...
    Поділіться своєю любов'ю

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *