«Це дно»: у мережі розгорівся скандал через рекламу білизни з Оленою Кравець (фото)

Фото: Соцмережi | В українців виникли зауваження щодо реклами з Оленою Кравець

Військовослужбовиці, політичні діячі та пересічні українці звернули увагу на банер соціальної ініціативи, яка мала б допомогти жінкам у війську. Погоджуються, що ініціатива корисна, але питають, чому на банері акторка, а не представниця ЗСУ.

Related video

Компанія, яка випускає жіночу білизну, розмістила банер на підтримку військовослужбовиць ЗСУ. У рекламі використали обличчя колишньої акторки “Кварталу 95” Олени Кравець, яка озвучила певні слова від імені бійчині з позивним “Піранька”. В українців виникли питання: чому не дали слова жінкам, які воюють у складі Сил оборони, і чому їхні імена використали у рекламі без погодження. Світлину банера із зображенням, яке викликало хвилю питань у соцмережі, ексвійськова Аліна Сарнацька розмістила у X (Twitter).

Рекламний банер, який викликав обговорення, помітили у Київському метрополітені. На ньому фото Олена Кравець і текст, у якому ідеться про незручності, які можуть відчувати жінки у війську. Внизу, малопомітними літерами, вказується, що слова про незручності — це начебто скарги бійчині “Піраньки”. Проєкт називається “Одна за одну”.

Скандал з Кравець і brabrabra — деталі

У дописі Сарнацької вказується, що проєкт, на її думку, використали з метою піару. На допомозі військовослужбовицям вирішили прорекламувати свою діяльність і компанія-виробник білизни, і громадська організація, яка до цього причетна, і Олена Кравець. При цьому захід втілили без жінок у війську, яких він стосується.

Скандал з Кравець – Сарнацька прокоментувала банер проєкту "Одна для одної" Фото: Скриншот

На подію відреагувала народна депутатка Ірина Геращенко. Політикиня написала, що втілення проєкту для військовослужбовиць без них самих — “це дно”.

Скандал з Кравець – Геращенко про банер проєкту "Одна для одної" Фото: Скриншот

Українці залишили коментарі щодо банера. По-перше, посилаються на військовослужбовиць, які скаржаться, що їхні відверті слова використали без попередження, нічого не угодивши і, до всього, використавши імена. Крім того, запитують, чому надали слово акторці, а не справжній жінці з війська.

На сторінці Instagram brabrabra є пояснення щодо суті та способу втілення проєкту. Вказується, що жінки мають купити у них два комплекти білизни: один — для себе, другий — спеціальний комплект для військовослужбовиці. Ще один набір компанія надає бійчиням безплатно. Перелічуються імена селебріті, яких долучили до проєкту: крім Олени Кравець, є блогерка Даша Квіткова та інших. На думку компанії, селебриті зможуть “гучніше доносити їхній біль”. Крім того, запевняють, що макети й тексти були узгоджені з соціальною ініціативою Arm Women Now та Жіночим ветеранським рухом Veteranka.

Скандал з Кравець – коментар щодо обрання головного обличчя проєкту "Одна для одної" Фото: Скриншот

Скандал з Кравець – коментар щодо партнерів проєкту "Одна для одної" Фото: Скриншот

Тим часом з’явилась реакція військовослужбовиць. Медикиня “Піранька” запитувала, навіщо використали її ім’я. А медикиня з позивним “Професорка” написала, що не очікувала, що її відповіді використають так у рекламній кампанії.

Скандал з Кравець – допис від "Піраньї" щодо проєкту Фото: Соцмережi

Скандал з Кравець – допис від "Професорки" щодо проєкту Фото: Соцмережі

На сторінці Instagram Олени Кравець є допис про проєкт brabrabra, під яким українці залишали незадоволені коментарі. Відповіді від акторки поки що немає.

Скандал з Кравець – допис з Instagram про участь у проєкті "Одна для одної" Фото: Скриншот

Зазначимо, на сторінці Жіночого ветеранського руху Veteranka відсутні коментарі щодо ситуації. Також їх немає на сторінці Facebook Arm Women Now.

Нагадуємо, раніше Фокус писав про інші ситуації, які ставались з Оленою Кравець. Наприклад, у 2023 році у ЗМІ розповіли про державне фінансування програм за її участю. Після цього жінка заснувала шоу на YouTube за власні кошти. У квітні 2024 року ексакторка “Кварталу 95” поділилась враженнями від того, як змінився її ексколега, президент України Володимир Зеленський.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *