Чоловік знайшов величезного «короля грибів» і показав на фото

Фото: Wikipedia | Чоловік знайшов у лісі величезного боровика

Українець назвав вагу гриба, якого вдалося вполювати у волинських лісах.

Related video

Мешканець Рівненської області Микола Потейчук знайшов у лісі величезного боровика. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Гриба, ймовірно, чоловік знайшов 11 листопада, адже вказав дату в підписі фото. Вага знахідки — 1 кг, 75 гр.

Важливо "Шукав гриби": чоловік знайшов ракету в лісі Київської області, — соцмережі (відео)

У коментарях підписники не приховували здивування. Деякі з них попросили назвати локації, де зустрічаються такі “гриби-гіганти”.

“Удачі вам. Вітаю з таким прекрасним урожаєм”, “Нічого собі гриб!”, “Король грибів”, “Ну де ви їх знаходите”, — висловилися вони.

Боровик в Україні

Боровик — рід грибів, які належать до царства грибів, сімейства болтових. Білий гриб вважається одним із найпоширеніших видів, його часто називають боровиком.

Такі гриби мають масивне тіло, що складається з дуже товстої ніжки та капелюшка. Округлий капелюшок боровика часто можна побачити у формі подушки. На дотик вона може бути абсолютно гладкою або оксамитовою. Ніжка гриба має характерне потовщення внизу або посередині. Поверхня боровика волокниста або покрита сіточкою з лусочок, іноді рівна. М’якуш має білий або лимонний колір. На зрізі часто стає синьою, дуже рідко червоною або залишається білою.

Нагадаємо, у жовтні знайшли новий вид грибів, який поширюється надзвичайно швидко на території Волині. Українські науковці зазначили, що американський боровик масово почав зростати потягом останніх двох років і розширювати свою географію. Його появу вперше зафіксували три роки тому поблизу сіл Млини та Нобель. Стрімке поширення, на думку фахівців, відбувається переважно через зміни клімату, місцевої фауни та флори.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *