Чому червоне м’ясо настільки корисне?

М’ясо було основним продуктом харчування людини протягом як мінімум двох мільйонів років. Насправді, дослідження показали, що без м’яса ранні люди навряд чи змогли б розвинути свій мозок і ускладнити його, що досить круто.

Сьогодні м’ясо продовжує відігравати важливу роль в нашому раціоні, забезпечуючи нас незамінними амінокислотами і жирними кислотами, а також безліччю мікроелементів, життєво важливих для підтримки оптимальної роботи організму. Тако важливо вживати якісне м’ясо. Замовити його можливо за цим посиланням: https://ukrprompostach.ua/uk/.

Чому червоне м'ясо настільки корисне?
Чому червоне м'ясо настільки корисне?



Отже, ось погляд на яловичину і 5 причин, чому вона необхідна в нашому раціоні.

1. Багата вітамінами групи В

Червоне м’ясо – багате джерело вітамінів групи В, які необхідні для багатьох функцій нашого організму. Вітамін B12 життєво важливий для правильного функціонування багатьох систем нашого організму, а дефіцит цієї поживної речовини, як показує практика, грає роль в старінні, раку, неврологічних розладах і серцево-судинних захворюваннях.

Вегетаріанці, вегани (або будь-яка дієта, яка виключає м’ясо), вагітні жінки та годують грудьми жінки схильні до високого ризику дефіциту B12, і, можливо, їм варто простежити за його змістом в своєму раціоні.

2. Це повноцінний джерело білка

І червоне, і біле м’ясо містять всі незамінні амінокислоти (білки, які є будівельними блоками життя), що робить м’ясо повноцінним джерелом білка! Оскільки люди не можуть виробляти ці незамінні амінокислоти природним шляхом, ми повинні споживати їх через наш раціон. Нам потрібен білок для зростання, підтримки і відновлення нашого організму, і свіжа яловичина – відмінне джерело цього.

* Ось кілька продуктів з білкової упаковкою і вміст білка в них на 100 г:

  • Куряча грудка 32 г
  • Стейк з яловичини 29,2 г
  • Стейк зі свинини 31,6 г
  • Бараняча відбивна 31 г

3. Здорові жири і здоров’я серцево-судинної системи

Жир є життєво важливим макронутриентов і необхідний для підтримки оптимального здоров’я. Однак протягом багатьох років жир вважався ворогом. Помилкова інформація, що надходила з установ охорони здоров’я, змушувала людей уникати жирів (особливо насичених) через побоювання з приводу холестерину і зв’язку з серцевими захворюваннями. Однак сучасні дослідження показали, що це не так.

4. Вітамін D, залізо і цинк

Червоне м’ясо багате не тільки життєво важливими вітамінами групи В, а й іншими мікроелементами, необхідними для нашого здоров’я і благополуччя.

вітамін D

Для людей, які не так багато часу проводять на сонці, червоне м’ясо може значно підвищити загальне споживання вітаміну D і запобігти дегенеративні захворювання кісток, такі як рахіт.

Залізо

Залізо – життєво важлива поживна речовина, якого нам часто не вистачає. Воно грає роль в імунній функції, виробництві гемоглобіну, усунення втоми і особливо важливо для вагітних жінок, оскільки залізо має вирішальне значення для розвитку мозку плода. Тип заліза, що міститься в яловичині, – гемовое залізо, і дослідження показали, що воно легше засвоюється в порівнянні з залізом, що містяться в рослинній їжі.

цинк

Цинк – ще один важливий мінерал, який міститься в червоному м’ясі і бере участь у багатьох функціях нашого організму, таких як регуляція експресії генів і структури деяких білків і ферментів. Як і залізо, цинк, що міститься в яловичині, легше засвоюється, і навіть невелика кількість яловичини може запобігти дефіциту.

5. Зниження ваги

М’ясо в цілому є одним з найбільш насичують продуктів, які ви можете з’їсти. Чому це важливо? Це означає, що ви будете почувати себе ситим довше, ніж при вживанні вуглеводів з високим вмістом глікемії, таких як рис, макарони, хліб або щось солодке. Зокрема, вживання продуктів з високим вмістом білка знижує рівень гормону голоду греліну і підвищує рівень гормону ситості лептину, що може привести до зменшення кількості калорій. Насправді дієтичне та свіже м’ясо ви зможете знайти в цих магазинах: https://ukrprompostach.ua/uk/shops/.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *