Перепливли Західний Буг, бо не було роботи в ЄС – ДПСУ зловила двох братів українців

Фото: Пресслужба Держприкордонслужби | Чоловіки перепливли річку, щоб повернутись в Україну

Чоловіки кілька років проживали у Німеччині. Коли почались проблеми з працевлаштуванням, вони перепливли річку на польсько-українському кордоні.

Related video

Співробітники Державної прикордонної служби України затримали двох братів, які перепливли річку Західний Буг, щоб повернутись до України. Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби.

“Двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону виявив прикордонний наряд. Зʼясувалося, вони доводяться один одному братами, а з Польщі до України потрапили, переливши р. Західний Буг. Під мокрим одягом на порушниках були одягнені гідрокостюми”, — йдеться у повідомленні.

Важливо "Захотілось жити": прикордонник у першу ніч на позиціях знищив танк та БМП (відео)

В ДПСУ уточнили, що чоловіки кілька років проживали в Німеччині. Проте останнім часом не могли знайти роботи, а тому вирішили незаконно потрапити на Батьківщину.

Чоловіки мали з собою запас харчів та інструмент для перерізання дротів, який використовується, щоб долати прикордонні огорожі та інші перешкоди.

Обох громадян України притягнули до адміністративної відповідальності. Справу передано до суду.

Чоловіки перепливли річку, щоб повернутись в Україну

Чоловіки перепливли річку, щоб повернутись в Україну

Нагадаємо, 24 квітня чоловік намагався переплисти річку Дністер на надувному матрасі. У такий спосіб він прагнув незаконно перетнути державний кодон України та потрапити до Молодови. Як повідомили в ДПСУ, у чоловіка був координатор, який радив йому як правильно використовувати матрац та куди покласти телефон і речі. Чоловік авансом сплатив координатору 2 тисячі євро.

24 квітня Верховна Рада України проголосувала за збільшення чисельності Державної прикордонної служби України до 75 тисяч військовослужбовців.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, мета закону — формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони і забезпечення готовності ДПСУ в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та адекватне реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *