Погода в Харкові така, як в Херсоні: в Україні можуть зникнути сніжні зими

Фото: Pixabay

Підвищення температури повітря взимку призводить до того, що опади випадають у вигляді дощу та мокрого снігу, через що рідко утворюється стійкий сніговий покрив. В майбутньому це призведе до того, що в Україні зникнуть сніжні зими.

Related video

Клімат на планеті та в Україні змінюється, а температура повітря суттєво зростає. Найбільше зростання спостерігається взимку і влітку. Про це в інтерв’ю “24 каналу” розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

За її словами, підвищення температури повітря взимку призводить до того, що опади випадають у вигляді дощу та мокрого снігу, через що рідко утворюється стійкий сніговий покрив. В майбутньому це призведе до того, що в Україні зникнуть сніжні зими.

Важливо Температура впаде до мінуса: в Україну йде відчутне похолодання

“Подальший ріст температури повітря призводитиме до того, що ці процеси посилюватимуться і сніжні зими стануть для нас рідкістю”, — сказала Віра Балабух.

Вона зауважила, що клімат на планеті і зокрема в Україні змінюється, а температура повітря суттєво зростає особливо взимку і влітку. Через що сучасна зима в Україні стала у середньому на 1,5 градуса ніж була 50 і 30 років тому. Через це аномально тепла зима цього року не випадковість. Це — закономірність тих процесів, які почалися раніше.

За словами експертки, підвищенню температури на планеті сприяє діяльність людини, завдяки якій суттєво посилився парниковий ефект. Якщо людство не змінить сценарій розвитку, ріст температури спостерігатиметься й надалі.

“Суттєво зросте і температура повітря в Україні. Зима стане ще теплішою і до кінця століття в Харкові вона може бути такою, як зараз у Херсоні”, – розповіла Балабух.

Нагадаємо, що синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа. За її словами, середній сезонний показник температури повітря, радше за все, буде вищим за норму на 1 – 2 градуси. Водночас впродовж літа на погоду в Україні будуть впливати атлантичні повітряні маси, які приноситимуть помірну вологу і тепло в Україну.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *