Україна виділила 463 млн гривень на вивчення пінгвінів в Антарктиці

Фото: Facebook | Українська станція в Антарктиці

Виділені кошти планують витратити на технічні засоби, продукти харчування, доставку науковців. Тендер виграла литовська компанія.

Related video

З бюджету України було виділено понад 11 мільйонів доларів для науково-дослідних робіт українських арктичних експедицій. Про це стало відомо завдяки тендеру в Прозорро.

Так, “Національний антарктичний науковий центр” оголосив тендер на надання комплексної послуги з матеріально-технічного забезпечення українських антарктичних експедицій із використанням науково-дослідницького океанографічного судна. Її оцінили у 11 млн 606 тисяч 125 доларів — 463 млн 322 тисячі 313 гривень за курсом НБУ.

Ці кошти планували витратити на:

  • закупiвлю матеріально-технічних засобiв,
  • пально-мастильних матерiалiв для антарктичноi станцii,
  • продуктiв харчування для учасникiв антарктичних експедицiй та української антарктичноi станцii “Академiк Вернадський”;
  • на забезпечення доставки на судно учасникiв українських антарктичних експедицiй тощо.

Перемогу у тендері, який відбувся 26 квітня, здобула естонська компанія WINOT OU.

Також зазначається, що у зв’язку із зменшенням кількості учасників українських антарктичних експедицій, які доставляються з аеропорту міста Пунта Аренас/Пуерто-Вільямс, Республіка Чилі, до аеропорту міста Варшавалітаком, з 26 осіб до 25 осіб, відповідно до частини 1 пункту 1.6. контракту, виникла необхідність у зменшенні обсягу закупівлі.

Слід зазначити, що очолює “Національний арктичний науковий центр” український науковець, військовослужбовець, учасник війни на сході України, ексзаступник командира взводу у 24-му БТО “Айдар” Євген Дикий.

Євген Дикий Фото: Сергій Матушевський

Нагадаємо, що 13 вересня повідомлялося, що Державне підприємсво “Ліси України” оголосило тендер на закупівлю мобільних телефонів на суму 18 млн 915 тисяч грн. Держпідприємство оголосило тендер на закупівлю 2500 мобільних телефонів.

Раніше повідомлляося, що Міноборони України провело аудит в одній із військових частин в Чернігівській області і виявило порушень на майже 39 мільйонів гривень. Через це відкрито кримінальне провадження.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *