«Доки не пішли до школи»: в Україні планують вакцинувати 260 тис. дітей від кору, – Кузін

Фото: РБК-Україна | Головний санітарний лікар України Ігор Кузін

Головний санітарний лікар закликає батьків захистити дітей від кору і прийти до найближчого пункту вакцинації. Адже вірус кору є дуже заразним.

Related video

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу 17 липня повідомив, що Міністерство охорони здоров’я в рамках національної програми щеплень планує вакцинувати проти кору близько 260 тисяч дітей.

“У нас зараз щонайменше 260 тис. дітей, яких потрібно вакцинувати. І доки ми не вакцинуємо цих дітей, ми матимемо ризики повноцінного спалаху кору. Тому зараз дуже важливо, щоб протягом літнього періоду, до 1 вересня, доки діти не пішли до школи, щоб вони отримали свій захист, отримали вакцину”, – сказав він.

В Україні у 2017-2019 роках був спалах кору. В цей період захворіли майже 115 тисяч маленьких українців.

Внаслідок пандемії COVID-19 та повномасштабного вторгнення в Україні знизилась кількість щеплень.

За інформацією Ігоря Кузіна, в Україну вже завезли понад 300 тисяч доз європейської вакцини КПК (від кору, паротиту і краснухи). В кожну область поставили необхідне для холодового ланцюга обладнання та провели відповідні заходи серед медиків.

У всіх областях України команди медиків готові до такого старту вакцинації від кору, вона є безоплатною для всіх українців.

Вірус кору є дуже заразним: 9 із 10 невакцинованих людей інфікуються після контакту з хворим.

“Кір заразний і небезпечний, тому, будь ласка, захищайте дітей від кору, прийдіть до найближчого пункту вакцинації та зробіть свідомий вибір”, – наголосив Кузін.

Дивитись: 2:45

Нагадаємо, 17 травня Фокус писав, що починається випробування передової вакцини проти грипу на основі мРНК. У світі медичних чудес на горизонті з’являється новий чемпіон — універсальна вакцина проти грипу, заснована на технології мРНК. Ці перегони за новий захист від грипу перебувають тільки на ранній стадії, але вже набирають обертів.

Раніше повідомлялося, як щеплення можуть запобігти десяткам тисяч смертей новонароджених. За оцінками вчених, вакцинація вагітних матерів може запобігти 31 000 смертям немовлят та заощадити $385 млн витрат на охорону здоров’я.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *