Імплант кістки вживили хворому на рак хлопчику українські лікарі

Фото: BBC | Кістка, надрукована спеціально для Богдана на 3D принтері

Уперше в західних областях України, лікарі провели унікальну операцію з пересадки надрукованої на 3D-принтері кістки 8-річному хлопчику з Івано-Франківська.

Related video

Рак вразив кістку ноги 8-річного хлопчика, і лікарі зважилися провести першу на Заході України операцію з імплантації надрукованого на 3D-принтері імпланта, зберігши свободу руху дитині, повідомляє перше медичне об’єднання Львова.

Богдан вдруге за життя бореться з онкозахворюванням Фото: BBC

Богдан уже вдруге за своє життя стикається зі смертельним захворюванням, адже в три роки дитині діагностували рак печінки. На щастя, після тривалого і складного лікування хлопчик переміг хворобу і пішов до школи.

Але через кілька років хвороба знову наздогнала Богдана, цього разу вразивши кістку в його нозі. Щоб врятувати кінцівку, львівські лікарі лікарні Святого Миколая мали видалити проблемну частину і на її місце вживити імплант. Унікальна заміна пошкодженої кістки надрукована на 3D-принтері та спокійно ростиме разом із дитиною, прибираючи необхідність у її заміні через деякий час. Над її створенням працювали фахівці зі Львова, Києва та Івано-Франківська.

Лікарі провели унікальну операцію і ще більш унікальним протезом Фото: BBC

8-річний Богдан уже повернувся до Івано-Франківська, де продовжує лікування.

Раніше Фокус писав про масштабні потопи в Греції, що прийшли відразу після лісових пожеж. Дороги і будинки в центральній Греції затоплені після шторму “Даніель”, що обрушився. Влада повідомила про перші жертви.

Також Фокус писав про те, що дует робота і хірурга успішно провели операцію з пересадки печінки. Команда успішно провела одну з найскладніших операцій у черевній порожнині, відкривши нову сторінку безпечних, легких і ефективних операцій.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *