Мобілізація в Україні — для консульських послуг за кордоном потрібен військовий квиток — нардеп

Фото: un.org | Українські переселенці

За словами нардепа Юрія Камельчука, Україна могла б розробити механізм для отримання потрібного документа на території інших країн. Інакше може спостерігатися відмова від українського громадянства.

Related video

Без військово-облікового документа у того чи іншого військовозобов’язаного можуть виникнути складнощі під час перетину кордону та отриманні консульських послуг за кордоном, тому що такий документ треба оформляти в Україні. Про це повідомив народний депутат України Юрій Камельчук в ефірі “Київ24”.

“Щодо консульських послуг за кордоном. Я говорив, що якщо там буде якась жорстка версія, я буду виступати проти. Тому що, як представник української делегації в ПАРЄ, ми працюємо з правами людини, і на рівні Європи цього б ніхто не зрозумів”, — сказав Камельчук.

За його словами, наскільки він розуміє, відбуватиметься оновлення даних у консульстві паралельно з наданням деяких послуг. Але все ж військовозобов’язаним знадобиться отримувати потрібний документ в Україні, а його відсутність загрожує складнощами.

“Хіба що консульство і представництво України розроблять якийсь певний документ для отримання такого документа на території іншої країни”, — пояснив депутат, додавши, що в іншому разі може спостерігатися відтік громадян за кордон, “тобто відмова від громадянства”, якщо не буде можливості користуватися консульськими послугами.

Нагадаємо, що у Верховній Раді пояснили, кого із засуджених не можна буде мобілізувати.

Також повідомлялося про те, хто з жінок, згідно з новим законом, не підлягає призову.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *