Мобілізація в Україні – на Полтавщині затримано посадовця ТЦК – фото

Фото: пресслужба СБУ | Посадовець допомагав чоловікам ухилятися від служби в армії

Підозрюваний, за даними слідства, діяв не один — йому допомагали деякі співробітники Миргородського та Лубенського ТЦК.

Related video

Служба безпеки України (СБУ) затримала співробітника Миргородського територіального центру комплектування та соціальної підтримки на Полтавщині, який за хабарі допомагав чоловікам ухилятися від призову на військову службу. Про це повідомили в пресслужбі СБУ в Telegram.

“Співробітники СБУ та Національної поліції затримали посадовця на гарячому, коли він передавав своєму клієнту раніше оплачену фіктивну довідку”, — йшлося в повідомленні.

Зазначили, що посадовець виготовляв документи, які надавали можливість виїхати з України, за 6 тисяч доларів. За даними слідства, зловмисник діяв не один. Зокрема, він був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Схема діяла так, що ухилянту “допомагали” отримати заключення військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за фіктивним діагнозом, після чого його зовсім знімали з військового обліку.

За даними СБУ, раніше посадовець сприяв своїм знайомим ухилятися від мобілізації. Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи чоловіка, а також у декількох районних військкоматах. У результаті були виявлені документи, які підтвердили протиправну діяльність. Крім цього, було знайдено значну суму готівки, зокрема й ту, яку посадовець отримав від своїх клієнтів, і декілька десятків пакетів документів на потенційних ухилянтів.

Додали, що посадовцю повідомлять про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Нагадаємо, 31 липня стало відомо, що в Черкаській області адміни Telegram-каналів отримали по 5 років в’язниці за свою діяльність, пов’язану з повістками. Зокрема, вони розповсюджували інформацію про місця, де працівники ТЦК найчастіше вручають повістки.

27 липня Фокус писав про чорні та сірі схеми ухилення від служби в Збройних силах України, про які розповіла Тетяна Сап’ян, радниця з комунікації ДБР.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *