«Національний спротив»: киян навчать поводження зі зброєю та захисту від ЗМУ, — КМДА

Фото: Sky News | На безплатні одноденні курси можуть записатися всі охочі

У столичному відомстві повідомляють, що на безплатні курси можуть записатися всі охочі. Навчання проведуть за кількома напрямами, включно з правилами поводження з вибухонебезпечними предметами та стрілецькою підготовкою.

Related video

У Києві відкрили запис для всіх охочих пройти одноденний шестигодинний вишкіл із підготовки до національного спротиву. Про це повідомив заступник директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Михайло Щербина.

“Що більше людей пройдуть хоча б початкову, базову підготовку в умовах військової агресії, то стійкішими й обізнанішими вони будуть, і серед нас буде менше втрат. Тому що озброєний — значить захищений”, — зазначив Щербина.

Заняття проведуть у робочі або вихідні дні у сформованих навчальних групах по 20 осіб. Курси заплановані за кількома напрямами:

  • основи мінно-вибухової безпеки: правила поводження з вибухонебезпечними предметами;
  • стрілецька підготовка: як поводитися з вогнепальною зброєю;
  • захист від зброї масового ураження в умовах радіаційного та хімічного забруднення.

Серед тих, хто готовий поділитися знаннями, будуть працівники Департаменту муніципальної безпеки КМДА, а також волонтери з достатнім рівнем підготовки.

Щоб узяти участь, потрібно заповнити форму на сайті. Про місце проведення занять повідомлять особисто кожному учаснику.

Раніше Фокус писав про те, що в Києві з’явилися укриття, які автоматично відчиняються після сигналу тривоги. Нову систему особисто протестував столичний мер Віталій Кличко. Однак експерти в галузі містобудування впевнені, що система від початку фіктивна, оскільки автоматизовані замки на дверях сховища можуть не витримати вибухової хвилі.

Також Фокус повідомляв, що “Київ Цифровий” запустив додаток для оплати комунальних послуг. За словами керівника цифрової трансформації Києва, заступника мера Петра Оленича, за його допомогою можна не тільки оплачувати рахунки, а й подавати показання лічильників.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *