Новини Києва – переселенець підпалив 12 автівок військових – фото й відео

Фото: Нацполіція | Чоловік підпалював автомбілі військових у Києві

На транспортні засоби, за даними слідства, чоловік кріпив саморобні запалювальні пристрої. Його спіймали під час спроби знищити чергову автівку.

Related video

У столиці чоловік підпалив 12 автомобілів, які належали військовим, за допомогою саморобних запалювальних приладів. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції у місті Києві.

“Наприкінці 2022 року мешканців Деснянського району вразила серія підпалів автомобілів. Для розкриття цих зухвалих злочинів залучалося багато сил поліції. Кращі оперативники та слідчі, проводилися складні, тривалі експертні дослідження”, — сказав начальник поліції Києва Дмитро Шумейко.

Він зазначив, що пошуки підпалювача ускладнювалися тим, що це відбувалося в період перебоїв із електропостачанням і освітленням вулиць. Було встановлено, всі власники автомобілів були військовими й особами, які мають стосунок до Сил оборони.

У поліції розповіли, що зловмисник призупинив свою діяльність до липня цього року, коли він підпалив ще декілька автівок. У результаті з’ясували, що до підпалів причетний 35-річний чоловік, який переїхав до столиці з іншого регіону у 2014 році. Його правоохоронці викрили на гарячому під час спроби підпалити черговий автомобіль. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуку в нього вилучили ще один саморобний прилад.

Фото: Нацполіція

“Пристрої зловмисник виготовляв сам, які спрацьовували самостійно за визначеним часом. Свої дії затриманий пояснив негативним ставленням до військових”, — пояснив Шумейко.

Під час обшуків в орендованій квартирі затриманого вилучили мобільні телефони, ноутбук, запалювальну суміш і різні електродеталі (дроти, мікросхеми, електричні з’єднувачі, перемикачі).

Додали, що порушнику повідомили про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує від трьох до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, в серпні 2022 року 64-річний чоловік підпалив трейлер, у якому була гуманітарна допомога для переселенців. У трейлері були медичні препарати, засоби для гігієни, продукти харчування переселенцям. Під час пожежі було знищено два автотрейлери з продукцією та два легкові автомобілі.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *