Окупація Мелітополя – росіянка Анастасія Маора віджала швейну фабрику – фото

Швейна фабрика. Ілюстративне фото

До повномасштабного вторгнення на підприємстві шили одяг високого класу для країн Європи. З приходом росіян, європейських клієнтів фабрика втратила, і їх вирішили замінити на “вітчизняних”.

Related video

В окупованому Мелітополі росіяни вкрали швейну фабрику “Елегант”, яка раніше шила одяг для країн Європи. Налагоджувати виробництво на підприємстві приїхала дизайнерка із Санкт-Петербурга Анастасія Маора. Про невтішні здобутки росіян у швейній промисловості пише місцеве видання “РІА Мелітополь”.

До війни на підприємстві шили одяг високого класу для країн Європи. З приходом росіян, європейських клієнтів фабрика втратила, і їх вирішили замінити на “вітчизняних”. Підприємство переформатувалося на пошиття робочого одягу для працівників порту в окупованому Бердянську, хлібозаводів тощо.

Фабрика "Елегант" в Мелітополі

Тепер же росіяни планують “відроджувати історію” виробництва і знову взятися за пошиття одягу. Керувати “відродженням” поставили дизайнерку з Пітера Анастасію Маора.

Як розповіла сама Маора в одному з пропагандистських інтерв’ю, до тимчасово окупованого Мелітополя вона перебралася ще восени 2022 року, однак “у світ” вийшла значно пізніше.

Зазначається, що російські окупанти вирішили зробити піар на вкраденій фабриці.

“Вони похизуватися й тим, що всі працівники мають російське громадянство. Що, власне, не дивно — без курячих аусвайсів людей просто відмовлялися брати на будь-яку роботу. Якщо станом на квітень 2023 року на підприємстві 26 осіб, з яких 12 — швачки, то через рік кількість працівників збільшилася втричі, і все завдяки примусовій паспортизації. У швачок в окупації просто не залишилося вибору, окрім як стати дешевою робочою силою для пітерських господарів”, — пише видання.

Нагадаємо, що у окупованому Мелітополі на Запоріжжі колаборанти кудись поділи танк Т-70 з меморіального комплексу “Братське кладовище”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *