Погода в Україні – коли очікується похолодання та дощі – карта

Фото: ZIK | Ілюстративне фото: холодна та дощова погода

У більшості регіонів України очікуються дощі та зниження температури повітря. Проте найтепліше буде на півдні та південному сході, розповіла синоптикиня Наталія Птуха.

Related video

В Україні очікуються похолодання та короткочасні дощі, подекуди з грозами. Про це повідомила синоптикиня “Укргідрометцентру” Наталія Птуха в коментарі NV.

Вона зауважила, що до 18 квітня майже в усіх регіонах дощитиме через вплив атмосферних фронтів, повʼязаних зі скандинавським циклоном.

“Це будуть короткочасні дощі, подекуди з грозами”, — сказала Наталія Птуха.

За її словами, на півночі, заході та частково в центральних областях температура знизиться до +7–14 градусів 17–18 квітня. На півдні та південному сході вдень буде 22–29 градусів тепла, протягом після 18 квітня очікується відносне похолодання до 24 градусів.

Вона розповіла, що з 18 квітня середня температура в інших регіонах знизиться до 6–11 градусів вдень. Тоді як на високогірʼї Карпат 18 квітня пройде мокрий сніг, вночі та вдень температура буде приблизно 0 градусів. Птуха зазначила, що вологу принесе циклон, що прийде з південного заходу, Балкан. Натомість дощі оминуть південний схід країни.

19 квітня циклон залишить Україну, проте місцями можуть бути невеликі дощі, на півночі вночі — помірні, вже 20 квітня опадів не очікується. На сході очікується вдень до 23 градусів тепла, на решті території від 7 до 13 градусів тепла. У ніч на 20 квітня буде лише 1–7 градусів тепла, на заході й півночі від 0 до -3, а на високогірʼї Карпат очікується від -2 до -7 градусів, вдень лише +1+6. На півдні та сході 20 квітня вдень буде від +13 до +19 градусів.

Наталія Птуха наголосила, що в неділю, 21 квітня, можлива поява ще одного циклону, тому не варто чекати на потепління.

Погода в Києві та області

Протягом 17–18 квітня у Києві та області очікуються короткочасні дощі, найбільша ймовірність опадів — на 18 число. Зокрема, дощитиме до кінця тижня. 18 квітня вночі та вдень у Києві очікується від 7 до 9 градусів тепла, а 19 квітня вночі буде від 4 до 6 градусів, а потім від 2 до 4. У неділю, 21 квітня, денне повітря прогріється до +15 градусів.

Прогноз погоди на 17 квітня

У пресслужбі “Укргідрометцентру” повідомили, що 17 квітня, крім південно-східної частини, очікується хмарна погода, помірні дощі, вдень на півночі, Вінниччині та Черкащині місцями значні дощі. Синоптики прогнозують північний вітер, 5–10 метрів за секунду, на півдні й сході — південно-західний, 7–12 метрів за секунду, вдень можливі пориви до 15–20 метрів за секунду.

“Температура у західних, північних, Вінницькій та Черкаській областях вночі 4–9, вдень 8–13; на решті території вночі 10–15, вдень 21–26, на Полтавщині та Кіровоградщині 17–22”, — йдеться у повідомленні.

Натомість на високогірʼї Карпат вночі буде значний, вдень помірний мокрий сніг, температура протягом доби приблизно 0 градусів.

Прогноз погоди на 17 квітня

Нагадаємо, 15 квітня синоптик Ігор Кібальчич повідомив, що протягом тижня в Україні очікується нестійка погода з грозами та вітром. За його словами, західні та північно-західні області можуть відчути похолодання, яке прийде зі Скандинавського півострова та Балтійського моря.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *