Погода в Україні погіршиться – циклон зі Скандинавії спровокує дощі та заморозки – карти

Фото: Слово и дело | Дощі в Україні

За словами Ігоря Кібальчича, внаслідок зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи, погода в Україні буде більш нестійкою і вологою у порівнянні з першою половиною квітня.

Related video

Новий тиждень принесе в Україну нестійку погоду, передбачаються коливання температурного режиму і атмосферного тиску. До того ж очікуються грозові дозі та поривчастий вітер. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич виданню Метеопрог.

За словами експерта, через зміну циклонічних процесів над більшою частиною Європи, погода в Україні матиме більш вологий та нестійкий характер у порівнянні з першою половиною місяця.

Результатом циклонічної діяльності та активізації атмосферних фронтів через зниження тиску стане випадання дощів, зокрема на заході та півночі України. Також розподіл температури повітря буде вкрай нерівномірним. Зокрема, якщо південно-східна частина країни буде перебувати під впливом аномально теплої повітряної маси, то західні і північно-західні регіони відчують поширення доволі холодного повітря зі Скандинавського півострова та Балтійського моря. Саме тому впродовж другої половини тижня тут можуть спостерігатися заморозки, причому як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі.

Прогноз погоди на тиждень 15 – 21 квітня

Дощова погода у супроводі гроз очікується у більшій частині областей України у понеділок, 15 квітня. Причому у західних регіонах ввечері часом можуть бути значні дощі. Вітер передбачається переважно західного напрямку, 5 – 10 м/с, у денні години у північних та східних областях можуть бути пориви, 15 – 17 м/с. Температура повітря на заході та вночі +5…+10 °С, вдень +13…+18 °С, на Буковині та Закарпатті +18…+23 °С. У південних, центральних та східних областях вночі +10…+15 °С, вдень +19…+24 °С, на Одещині та Миколаївщині +24…+29 °С.

Погода в Україні 15 квітня

Нестійкою буде погода і у вівторок, 16 квітня. Більшість областей охоплять короткочасні грозові дощі, за винятком півдня та центру України. На Лівобережжі вітер буде південно-західний, у західних областях західний, 7 — 12 м/с, місцями пориви, 15 — 20 м/с. Стовпчики термометра в північних та західних областях покажуть вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С. На півдні, у центрі та на півночі та сході +11…+16 °С, вдень +23…+28 °С.

Дощова погода місцями з грозами також очікується у середу, 17 квітня. Вітер передбачається змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у Приазов’ї та на Донбасі вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі на заході та півночі +2…+7 °С, на південному сході +10…+15 °С. Вдень повітря прогріється до +9…+14 °С, на південному сході +18…+25 °С.

Протягом дня четверга, 18 квітня, нестійка дощова погода очікується у більшій частині областей України. При цьому місцями не виключені грози. Вітер буде південно-західного напрямку із переходом на північний, 5 – 10 м/с. Температура повітря в західних та північних областях вночі буде становити +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С. На сході та півдні України вночі +9…+14 °С, вдень +17…+22 °С.

Невеликі дощі у п’ятницю, 19 квітня очікуються у центральних, північних областях, вдень також на Закарпатті. На решті території України істотних опадів не передбачається. Вітер північно-західний, 5 — 10 м/с. Вночі на заході температура повітря буде становити +1…+6 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-4 °С; на решті території країни +5…+10 °С. В день Україні повітря прогріється до +11…+16 °С.

У суботу, 20 квітня, значні дозі очікуються на заході України, у Карпатах із мокрим снігом. В денні години значні дощі також можливі у Приазов’ї та на сході. Вітер східний / південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температурний фонд вночі становитиме +3…+8 °С, у північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3 °С; вдень +13…+18 °С, на крайньому заході +8…+13 °С.

Нестійка, дощова та вітряна погода в неділю, 21 квітня передбачається на всій території України. Температура повітря вночі буде становити +7…+12 °С, вдень +13…+22 °С, на заході +8…+13 °С.

9 квітня Фокус писав, що після тривалого періоду сухої та занадто теплої, як для цієї пори року, погоди в Україні очікується зміна повітряних мас, що призведе до похолодання та збільшення опадів.

Також 10 квітня синоптикиня Наталка Діденко повідомляла, що на погоду в Україні певний час буде впливати антициклон Peter, який призведе до підвищення температури до літніх позначок.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *