Олімпіада-2024 — Макрон продовжує вірити в олімпійське перемир’я і звертається до КНР за досвідом

Фото: Sky News | Макрон вірить у “дипломатичний мир” Олімпіади-2024 і хоче звернутися до КНР

Президент Франції має намір домагатися припинення вогню на час проведення Олімпійських ігор у Парижі. Для цього він планує заручитися підтримкою лідера Китаю.

Related video

У понеділок, 15 квітня, президент Франції Емманюель Макрон заявив, що він все ще сподівається на так зване олімпійське перемир’я між Росією та Україною, а також Ізраїлем і ХАМАСом. Про це він повідомив французькому телеканалу BFMTV.

“Ми хочемо працювати над олімпійським перемир’ям, і я думаю, що це можливість, за допомогою якої я намагатимусь залучити багатьох наших партнерів”, — заявив Макрон.

Крім того, французький президент сказав, що збирається попросити допомоги у лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який планує за кілька тижнів відвідати Париж. Він нагадав, що КНР теж доводилося розв’язувати подібні питання у 2022 році, під час зимових Олімпійських ігор.

Макрон наголосив, що літні Олімпійські ігри 2024 року, які відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня, мають стати “моментом дипломатичного миру”.

“І саме тут Олімпійські ігри, з дипломатичної точки зору, принесуть багато користі”, — додав він.

Санкції проти російських спортсменів

Глава Франції зауважив, що російські спортсмени зможуть виступити під нейтральним прапором, хоча після російської агресії в Україні 2022 року санкції щодо спортсменів із РФ посилилися. Так, віцепрезидент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Джон Коутс у березні цьогоріч звернув увагу спортивної громадськості, що і під нейтральним прапором зможуть виступити тільки 40 спортсменів із Росії.

“У командних видах спорту не буде (російських. — Ред.) спортсменів, тому що вони не зможуть змагатися у складі російської команди”, — цитує його слова сіднейська Daily Telegraph.

Крім того, МОК наприкінці 2023 року пояснив, що російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь у заходах тільки в тому разі, якщо вони не будуть активно підтримувати вторгнення Росії в Україну.

Важливо Макрон не сумнівається, що Росія використовує Олімпіаду-2024 у своїх цілях

Фокус повідомив 12 квітня, що французький мільярдер Ксав’є Ньєль, зять найбагатшої людини у світі Бернара Арно, купує українську компанію.

Нагадаємо, 4 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що 2024 року в Україні можуть відновити велику приватизацію.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *