Погода в Україні – заморозки до 8 градусів мороза майже по всій Україні – відео, фото

Фото: Укргідрометцентр | Карпати посеред квітня засипало мокрим снігом

За інформацією синоптиків, по всій території країни вночі на п’ятницю і суботу стануться заморозки аж до -8 градусів.

Related video

Значне похолодання, яке прийде до України вже 19 квітня, переважно стосуватиметься західних, північних областей і значної частини центру країни. Про це повідомила народна синоптикиня Наталка Діденко у власному Facebook.

Її прогноз підтвердив Укргідрометцентр, який вже у середу, 17 квітня, повідомив, що частково Карпати, зокрема Буковель на Івано-Франкіщині, вже засипало снігом, який приніс циклон з Балканів.

Фото: Facebook

18-19 квітня дощитиме по всій Україні, а 20 числа буде переважно без опадів, лише на півдні і у центрі можуть статися грози.

Погода 19-22 квітня

У п’ятницю і суботу, 19-20 квітня, очікують вночі 1-9° тепла, а вдень може бути до 15 градусів тепла у східній і південних регіонах — навіть до 20 градусів. Але головне те, що переважно на всій території України вночі на п’ятницю і суботу, 19 і 20 квітня відповідно, стануться заморозки аж до 8 градусів мороза. Тож, на думку Наталки Діденко, поспішати з розсадою не варто — ще буде час для цього.

Заморозки в ніч на 19 квітня Фото: Укргідрометцентр

Заморозки в ніч на 20 квітня Фото: Укргідрометцентр

Водночас тепло буде в Дніпрі та Кропивницькому та на півдні. На сході місцями можливі опади, а на півдні будуть сонячні прояснення. Там, де потепліше — прогримлять грози, додала Діденко.

У п’ятницю у центральних, північних областях, вдень також на Закарпатті очікуються невеликі дощі, на решті території України без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі у західних областях +1…+6 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-4 °С; на решті території країни +5…+10 °С. Вдень в Україні повітря прогріється до +11…+16 °С.

Карта погоди на 19 квітня Фото: Укргідрометцентр

У суботу у західних регіонах очікуються значні дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Вдень невеликі дощі також можливі у Приазов’ї та на сході. Вітер східний/південно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, у північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3 °С; вдень +13…+18 °С, на крайньому заході +8…+13 °С.

Карта погоди на 20 квітня Фото: Укргідрометцентр

У неділю нестійка, вітряна та дощова погода передбачається на всій території України. Температура повітря вночі становитиме +7…+12 °С, вдень +13…+22 °С, на заході +8…+13 °С.

Карта погоди на 21 квітня Фото: Укргідрометцентр Сніголавинна обстановка

У Карпатах в ці дні сніжитиме, температура коливатиметься від 2 градусів тепла до 3 градусів морозу. Фіксується дуже висока сніголавинна небезпека (3-й рівень) на високогір’ї Івано-Франківської області та у східній частині Закарпатської області, можливе сходження лавин.

Водопілля

17-23 квітня, внаслідок утримання високих рівнів води та підвищення їх на річці Десна вище Чернігова та Верхньому Дніпрі біля Неданчичів триватиме:

  • жовтий, або 1-й рівень небезпеки — на Десні затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області;
  • помаранчевий, або 2-й рівень небезпеки — на Верхньому Дніпрі (в межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу (за даними ДСНС) і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області.

Фото: Укргідрометцентр

До п’ятниці включно у зв’язку з очікуваними значними опадами на річках суббасейнів ріки Прип’ять та Середнього Дніпра (Житомирська, Київська, Черкаська області) очікується підвищення рівнів води на 0,1-0,3 м, з виходом води на заплаву річки Норин (Житомирська область) та подальшим збільшення її шару на заплавах річок Стугна, Вільшанка (Київська, Черкаська області).

Через ймовірні значні опади у Карпатському регіоні 18-20 квітня очікується підвищення рівнів води, але без негативних наслідків:

  • на 0,2-1,2 м — на річках Прут, Сірет (Івано-Франківська, Чернівецька області);
  • на 0,3-0,8 м — рiчках басейну Днiстра (Iвано-Франкiвська область);
  • на 0,7-1,2 м — на ділянці Днiстра Галич — Залiщики (Iвано-Франкiвська область).

Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження ріки Дніпро в старе природне русло, рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях.

Проте, як засвідчує синоптикиня Діденко, “погрілися, пора померзнути. Навесні так завжди буває, нічого страшного”. І додала, що тепло, яким нас побалував початок квітня, обов’язково повернеться.

Важливо В Україні похолодає до -7 градусів: синоптикиня назвала дату (карта)

Нагадаємо, Фокус писав, що у вівторок, 16 квітня, у найбільшому місті ОАЕ — Дубаї за добу випала майже подвійна річна норма опадів. Багато вулиць, автомагістралі, перші поверхи будівель — затоплені.

Крім того, Фокус повідомляв ще 7 квітня, що NASA оприлюднила супутникові знімки, на яких очевидно, наскільки збільшується площа землі, обвуглена внаслідок виверження вулкана на півострові Рейк’янес в Ісландії.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *