Поляки розсипали зерно – у ГУР звинуватили польських аграріїв у ксенофобії

Фото: скриншот | Поляки висипали з українських зерновозів кукурудзу

За словами представника воєнної розвідки Андрія Юсова, допускати й терпіти подібні огидні вчинки неможливо.

Related video

Ситуацію поблизу пункту пропуску “Медика — Шегині”, де у вівторок, 20 лютого, польські протестувальники розсипали українське зерно на колії, прокоментував представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов. Він звинуватив польських фермерів у ксенофобії та виправданні геноциду.

“Будь-яка наруга над зерном і хлібом, для народу який пережив Голодомор, це свідомий, публічний прояв ксенофобії та виправдання геноциду проти українців. Допускати й терпіти подібні огидні вчинки просто неможливо”, — написав Юсов на своїй Facebook-cторінці.

Фото: скриншот Поляки розсипали українське зерно: що відомо

Близько півдня 20 лютого на станції “Медика” польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів, у яких було зерно. Згодом в “Укрзалізниці” повідомили, що зерновози прямували до Німеччини транзитом через Польщу, а відомство чітко дотримується заборони на імпорт зернових вантажів до Польщі.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, поляки висипали 4 тонни зерна поки вантажний потяг чекав перевантаження на вузьку колію. Він нагадав, що українські фермери два роки збирають зерно в бронежилетах, під ракетними атаками та попри мінну небезпеку. Кубраков вважає, що розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі — чергова політична провокація, спрямована на розкол між двома народами.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський уточнив, що розсипане збіжжя — кукурудза. Він нагадав, що в Польщу кукурудза з України не експортується, а перешкоджання торгівлі України з іншими країнами світу неприйнятно та суперечить спільним українсько-польським цілям.

Нагадаємо, 20 лютого польські фермери вирішили повністю заблокувати кордон із Україною.

Міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський попередив, що повне закриття кордону може сприяти зупинці експорту польських товарів до України та призвести до втрати доходів і скорочення багатьох робочих місць.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *